FED kararı sonrası gözler Dolarda!

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

FED kararı sonrası gözler Dolarda!
FED kararı sonrası gözler Dolarda!
GİRİŞ 04.03.2020 08:02 GÜNCELLEME 04.03.2020 08:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dün 6,2640'a kadar yükselen dolar/TL akşam FED'in sürpriz faiz kararından sonra 6,0345'e kadar geriledi. Dolar daha sonra 6.08-6.09 TL bandında dengelendi. 

Dolar/TL bu sabah ise 6,10 TL civarında seyrediyor. 

Euro ise 6,82 seviyesinde bulunuyor.

KARARDA CORONA VİRÜS ETKİSİ

ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisini Corona virüsü salgınının etkisinden korumak için politika faizini 50 baz puan birden düşürerek faizleri yüzde 1-1,25 aralığına çekti. Karar oybirliğiyle alındı.

Fed'den kararla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD ekonomisinin temelleri güçlü olmayı sürdürüyor. Ancak corona virüs ekonomik aktivite üzerinde değişken riskler arz ediyor. Federal Açık Piyasa Komitesi bu riskler nedeniyle ve azami istihdam ile fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda federal fonlama faizi hedef aralığını düşürme kararı aldı."

YORUMLAR 1
  • ONİ YERE KOO 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünya ekonomi tarihinde karşılığı olmayan bir kur şoku ve beraberinde bozulan dengeler sonucu gelinen noktada verdiği mücadelenin karşılığını yine dünya ekonomi tarinde adı koyulamamış bir direçle savuşturmuş büyük bir başarıya imza atarak kriz bekleyen malum çevrelerin avuçlarını yalamalarına neden olmuş, resesyondan çıkarak ekonomi literatürüne adını altın harflerle yazdırmıştır..
    Cevapla