Romanya'da 100 araçlık ihale Türk şirketin

Türkiye'nin ilk raylı sistem aracı ihracatçısı Bozankaya'nın, Bükreş'te kazandığı 100 adetlik troleybüs ihalesiyle ilgili mahkeme son kararını verdi. Polonyalı şirketin ihaleye ilişkin itirazı reddedildi. Böylece Türk şirketi Bozankaya, teslimatlara başlayacak.

Romanya'da 100 araçlık ihale Türk şirketin
Romanya'da 100 araçlık ihale Türk şirketin
GİRİŞ 02.03.2020 20:12 GÜNCELLEME 02.03.2020 20:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk raylı sistem aracı ihracatçısı Bozankaya, geçtiğimiz yıl iki önemli ihale kazanmıştı. Romanya'daki bu ihalelerinden ilki Iaşi şehri için 16 adet alçak tabanlı tramvay üretimiydi. İlk projede 34 aylık sürede üretilecek 30 metre uzunluğundaki araçlar 5 modüllü ve yaklaşık 270 yolcu kapasitesine sahip. Bir diğer proje ise başkent Bükreş'te yapıldı ve Bozankaya, 100 adetlik troleybüs ihalesini kazanmıştı.

 

 

44,5 MİLYON EUROYA KAZANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan 100 araçlık dev ihaleyi Bozankaya, 44,5 milyon euro yani bugünkü kurla 310 milyon TL ile kazanmış ancak süreç tıkanmıştı. Bükreş'teki ihale ile ilgilenen bir başka şirket olan Polanyalı Solaris süreci mahkemeye götürdü. Önceki gün Bükreş Temyiz Mahkemesi kararını açıkladı ve Polonyalı Solaris'in ihaleye yaptığı itirazı reddetti. Mahkemenin aldığı karar, kesin karar olarak tanınıyor ve Türk şirketi bu süreçle teslimatlara da başlayabiliyor. Bozankaya'nın aldığı ihalede troleybüsler 96 yolcu ve 24 koltuk kapasitesine sahip.

YORUMLAR 5
  • daha yüksek 4 yıl önce Şikayet Et
    daha pahalı satın. bir ihaleyi kaybedin önemi yok, rakip fiyatları tartın böylece.
    Cevapla
  • Malatya 4 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğraftaki araç Malatyada kullanılan trambüse ait. Elektrikli bir araç. Bazen arızası olmakla birlikte genel olarak kullanışlı bir toplu taşıma aracı.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakıra da hafif raylı sistem getirilsin. İhtiyaç var orada ulaşıma.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    eskisehir ornegin skoda kullaniyor milliyetci guya cehepe
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bozankaya bu konuda kendini yetiştiren bir işletme ciddi kadro ve arge çalışmasıyla örnek alınacak bir işletme tüm belediyeler yurtiçi üretici dururken yurtdışından alması manidar.
    Cevapla