Avrupa'dan Türkiye'ye dev yatırım

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Türkiye'deki yatırımları 12 milyar euroya ulaştı. Banka bu yıl da enerji ağırlıklı olmak üzere Türkiye'ye 1 milyar euro yatırım yapacak.

Avrupa'dan Türkiye'ye dev yatırım
Avrupa'dan Türkiye'ye dev yatırım
GİRİŞ 02.03.2020 09:46 GÜNCELLEME 02.03.2020 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Sürdürülebilir Altyapı Grubu Direktörü Nandita Parshad, EBRD’nin Türkiye’deki toplam yatırımlarının 12 milyar euroya ulaştığını söyledi. Parshad, bu yıl da Türkiye’ye ağılıklı enerji olmak üzere 1 milyar euro yatırım yapacaklarını açıkladı. Enerji sektöründe 3 gigavat yenilenebilir enerji kapasitesi kurulmasını sağladıklarını aktaran Parshad, “Geçen yıl 1 milyar euronun üzerindeki yatırımımızla Türkiye’deki lider konumumuzu koruduk. Geçen yılki yatırımlarımızın yaklaşık yarısını sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji yatırımları oluşturdu” diye konuştu.

 

 

AKILLI ŞEBEKELER ÖNCELİKLİ

Parshad, şöyle devam etti: 2020’de akıllı şebeke yatırımlarına ve elektrik dağıtım şirketlerine daha fazla odaklanacağız. Akıllı şebekelere daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de akıllı şebeke yatırımları için iyi bir potansiyel var ve bu yatırımlar kolaylıkla hayata geçirilebilir” dedi.

 

 

ENERJİDEKİ BÜYÜMEYİ İLERİ TAŞIYABİLİRSİNİZ

Parshad, Türkiye’nin bu dönemde düşük maliyetlerden de faydalanarak yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırabileceğini belirterek, şunları kaydetti: Türkiye elektrik piyasası çeşitli dış faktörlerden de etkilendiği için yatırımcıların sadece piyasaya şartlarıyla yatırım yapması çok mümkün değil. Bu yüzden yatırımcılar ve finans kuruluşlarının yatırımlarını sürdürmesi için bir mekanizma olması gerektiğini düşünüyoruz ki Türkiye yenilenebilir enerjideki büyümesini daha ileri seviyeye taşıyabilsin. 

YORUMLAR 3
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel de kimin cebine giriyor bu para ?
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki kendilerinin kimin olcak. Fakir fukaranin dogalgaz elektrik faturalarini odwyemeyen garibanlarin gircekk degil ya
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci Bankalarin ülkemizin olmassa olmazi olan enerji alanlarina yatirim yapmasi sevindirici. Gözden kacirilmamasi gereken nokta ise özellikle uzun vadede bu hayati alanlara yatirim yapan yabanci bankalarin niyetlerinide iyi analiz etmek gerekir. Siber savaslarini göz önünde bulundurup bu tür yatirimlarin kontrolü Türkiyenin elinde her zaman olmalidir.
    Cevapla