Alçak saldırı sonrası peş peşe destek mesajları: Sefer görev emri vaziyetindeyiz

Son dakika... İdlib’de rejim kuvvetlerince Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından iş dünyasından destek mesajları geldi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ''Sadece dualarla değil bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz.'' açıklamasında bulundu.

Alçak saldırı sonrası peş peşe destek mesajları: Sefer görev emri vaziyetindeyiz
Alçak saldırı sonrası peş peşe destek mesajları: Sefer görev emri vaziyetindeyiz
GİRİŞ 28.02.2020 14:28 GÜNCELLEME 28.02.2020 17:48
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İdlib’de rejim kuvvetlerince Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik hava saldırısıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

 

 

Avdagiç, “Türk milleti ve ordusu son ferdine kadar, bu topraklara sahip çıkacak, bu bayrağı indirmeyecek, bu vatanı böldürmeyecektir. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk halkı ve Ordumuz, şehitlerinin intikamını alacak ve bunun hesabını soracaktır” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, şunları söyledi:

 

“İstanbul iş dünyası olarak İdlib’de rejim güçlerinin Türk Silah Kuvvetlerine yönelik alçakça saldırısını şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Bu saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletçe başımız sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin.

BU OYUN DA BOZULACAK

Kahraman askerimiz İdlib’de, rejimin himayesinde yuvalanan terör örgütlerinden sınırlarımızı güven altına alırken, mazlum bölge halkını da katil rejimden korumak gibi kutsal bir vazife yerine getirmektedir.

Son alçakça saldırı ile Türkiye’yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları, dün bozulduğu gibi bugün de Devletimiz ve Milletimizin kararlı duruşuyla bozulacaktır.

Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk halkı ve Ordumuz, şehitlerinin intikamını alacak ve bunun hesabını soracaktır.

'HER VAZİFEYİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz. İstanbul Ticaret Odası olarak 411 bin 368 üyemizle tam bir ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz. İTO, Mehmetçiğe el uzatan rejim güçlerini ve destekçilerini yok etmek için üzerine düşen her vazifeyi yapmaya hazırdır.

Gözünü kırpmadan, canını sakınmadan vatanı ve milleti için sınırımızın ötesinde, sınırımızı güven altına almak için mücadelede şehit düşen Mehmetçiklerimiz, ve sevdikleri, ve Milletimiz şunu unutmasın! Siz her türlü övgünün ve her türlü takdirin ötesinde bir şehitlik mertebesine eriştiniz. Gözünüz geride kalmasın. Uğrunda şehit olduğunuz vatan görevi yarım kalmayacaktır. Türk milleti ve ordusu son ferdine kadar, bu topraklara sahip çıkacak, bu bayrağı indirmeyecek, bu vatanı böldürmeyecektir.

'NAMUS BORCUMUZ'

Aziz Şehitlerimiz müsterih olsun. Gözü yaşlı annelerinizin yaşlarını silmek, kalbi hüzünlü babalarınızın hüzünlerine çare olmak, yürekleri acıyla dolmuş sevdiklerinizin acılarını dindirmek bizim namus borcumuzdur.

Bölgede insani drama sebep olan katil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve askerimizin etrafında 81 milyon olarak kenetlendik. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz ve birlikteyiz.

Cenab-ı Hakk şehitlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifa versin. Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Allah şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi çıktığı bu kutsal vazifede ve mücadelede muzaffer eylesin.”

DEVLETİMİZ BİZLERDEN BEKLENTİSİNİ VAZİFE KABUL EDERİZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle:

Kendi canını bizim canımız sayan Mehmetçiğimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz ve omuzlarımızdaki sorumluluğun her daim bilincinde olacağız. Milletimiz, her zaman olduğu gibi, siyasetçisiyle, iş dünyasıyla, akademisyeniyle, hukukçusuyla tek yumruk olarak, ordusunun ve hükümetinin yanında durmuştur. Milli egemenliğin, güvenlikten ticarete kadar her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin bizlerden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz.

ASRİAD'DAN İDLİB AÇIKLAMASI

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) tarafından İdlib'de kahraman Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonucu verdiğimiz 33 şehidimiz için bir bildiri yayınlandı.

Yayınlanan bildiri şöyle:

İdlib'in 33 şehidine Rabbimizden rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar niyaz ediyoruz.

İnsanı dramları yok etmek, mazlumlara yardımcı olmak, insanların yurtlarından çıkarılmasına mani olmak amacıyla verdiğiniz mücadele kutlu, Şehadetiniz mübarek olsun!..

Rabbimiz Şehadetinizi kabul etsin!..
Simone Kaslowski

TÜSİAD’DAN İDLİB’DEKİ SALDIRIYA TEPKİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyunun daha fazla duyarsız kalmaması gerektiğini belirterek, “Bu tutum batı dünyasının her zaman savunuculuğunu yaptığı insan hakları ve transatlantik değerlerle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bu konuda tüm ilgili tarafların ve Avrupa Birliği’nin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.

Kaslowski, Dünya Bankası’nın hazırladığı “Ocak 2020-Küresel Beklentiler Raporu’nun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İdlib’de görev yapan Türk askerlerine dün gece gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını kaydetti.

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Kaslowski, “Milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

Kaslowski, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye sorununun bu noktaya gelmeden çok taraflı diplomasi anlayışı içerisinde çözülebileceğini ümit etmiştik. Maalesef olaylar herkes için çok acı veren bir noktaya geldi. Daha büyük acılar yaşanmadan, bölgede ateşkesi sağlayacak çözümün tekrar diyalog kanalları ile aranmasını temenni ediyoruz. İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyu daha fazla duyarsız kalmamalıdır.

Bu tutum batı dünyasının her zaman savunuculuğunu yaptığı insan hakları ve transatlantik değerlerle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bu konuda tüm ilgili tarafların ve Avrupa Birliği’nin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.”


'DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ'

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da yayımladığı taziye mesajında, şunları kaydetti:

"Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı göreceklerine dair en ufak bir kuşkum yok. Bu saldırının bedeli misliyle ödetilir. Türkiye, kendini korumak ve bu saldırının hesabını sormak amacıyla ne gerekiyorsa yapmalı. Türk milletinin en yüce özellikleri zor zamanlarda daha da belirginleşir. İş dünyası olarak milletimizle birlikte devletimizin yanındayız. Bundan sonra bize düşen Başkomutanımızın emirlerini yerine getirmek olacaktır. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletimizin başı sağ olsun."

'YÜREĞİMİZİ YAKTI'

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden (İHKİB) yapılan yazılı açıklamada ise Başkan Mustafa Gültepe, İdlib'de düzenlen saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetlediklerini bildirdi.

Askerlerimizin ülke sınırlarımızı, bölgedeki sivillerin can güvenliğini ve çatışmasızlığı korumak için uluslararası anlaşmalarla İdlib’de bulunduğunu vurgulayan Gültepe, şunları kaydetti:

"İdlib’den dün gece gelen haberler yüreğimizi yaktı. Sivil can kayıplarını önleme ve barışı koruma misyonunu üstlenen Mehmetçiğe Suriye rejim güçleri tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Başta NATO’daki müttefiklerimiz olmak üzere uluslararası toplumun haklı ve meşru davasında Türkiye’nin yanında yer alacağını ümit ediyorum. Bu zor günlerin ülkemizde birlik ve dayanışmayı güçlendireceği inancıyla şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başı sağolsun.

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ’NDEN İDLİB MESAJI

Suriye rejim güçlerinin hain saldırısı sonrasında İdlib’te verdiğimiz şehitler tüm Türkiye’de olduğu gibi ihracat dünyasında da büyük üzüntüye neden oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Şehitlerimizi kalbimize gömüyoruz, şehit ailelerimiz başta olmak üzere Türk milletinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Türk askerinin İdlib’te uluslararası anlaşmalardan doğan yetkisiyle, Türkiye’yi terör unsurlarından korumak için bulunduğuna dikkati çeken Eskinazi, NATO müttefiki olan Türkiye’nin bu süreçte NATO’dan hak ettiği desteği görmeyi beklediğine dikkati çekti.

İdlib, Libya ve diğer noktalarda Türk askerinin daha fazla kayıp vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda askeri ve siyasi yetkilileri daha stratejik davranmaya davet eden Eskinazi, “Son bir ayda 43 şehit verdik. İdlib’deki durum son derece endişe verici. Bundan sonraki süreçte şehit vermemek için askeri tedbirlerin arttırılması gerektiği anlaşılıyor. Zaman yitirmeden ve başka şehitler vermeden bu tedbirler alınmalı” diyerek sözlerini noktaladı.

TİM: ALLAH ORDUMUZU DAİMA MUZAFFER KILSIN

İdlib’te gerçekleşen hain saldırıda şehit olan askerlerimizin derin üzüntüsü içindeyiz. Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günde, 29 Şubat Cumartesi (Yarın) günü Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz “TİM İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni”ni ileriye bir tarihe ertelemiş bulunmaktayız.

Kendi canını bizim canımız sayan Mehmetçiğimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz ve omuzlarımızdaki sorumluluğun her daim bilincinde olacağız. Milletimiz, her zaman olduğu gibi, siyasetçisiyle, iş dünyasıyla, akademisyeniyle, hukukçusuyla tek yumruk olarak, ordusunun ve hükümetinin yanında durmuştur. Milli egemenliğin, güvenlikten ticarete kadar her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin bizlerden beklediği ne varsa; vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Allah yüce Türk Milletini her türlü beladan korusun, devletimize kuvvet versin, ordumuzu daima muzaffer kılsın.

ASKON: ‘’İŞ DÜNYASI DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN VE ASKERİMİZİN YANINDADIR’’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, İdlib’teki menfur saldırıya ilişkin iş dünyasına adına değerlendirmede bulundu.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

Türkiye, günümüzün en büyük dramlarından sivil göçleri durdurmak, sivillerin hayatını güvence altında tutmak ve sınır güvenliğini korumak kapsamında Soçi mutabakatına uygun bir şekilde konuşlandığı İdlib’te rejim unsurlarınca direk hedef alınmıştır.

Suriye’de sivil insanların güvenliği ve muhtemel büyük göç dalgası sadece Türkiye’nin sorunu olmamaktadır. Bu insanlık trajedisi başta BM olmak üzere, diğer ulusların da sorunu olmalıdır. Öteden beri sivilleri korumak için çabalayan ülkemiz uluslararası mecrada yalnız bırakılmıştır. Türkiye’nin bu yükü tek başına taşıması büyük haksızlıktır.

Politik destek değil sahada destek bekliyoruz

Bu bağlamda BM, NATO, AB ve diğer mekanizmalar inisiyatif almalı, politik desteklerin haricinde sahada da bu mücadeleye ortak olmalıdır. Aksi takdirde bu büyük göç dalgasının ve insanlık dramının yükünü tüm kesimler yüklenmelidir. Ülkemizin sivil göçlere yönelik almış olduğu son karar meselenin anlatılabilmesi için yerinde bir karar olmuştur.

Düşmanın kurşunundan daha da çok tesir bırakıyor

Güvenlik unsurlarımız sahada iken, siyasi hesaplar uğruna ülke bütünlüğünü zarara sokacak, insanlarımızı kutuplaştıracak, mehmetçiğimizin arazideki mücadelesini sekteye uğratacak her türlü söylem ve fiiliyattan tüm kesimlerin kaçınması gerekmektedir. Bu tarz söylemler düşmanın kurşunundan daha da çok tesir bırakmaktadır. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerini itidalli, milli birlik ruhuna uyumlu, kutuplaştırmaktan ziyade kucaklayıcı bir dile davet etmekteyiz.

Gün milletçe metin olma günüdür. Haklı olduğumuz davada birlik ve bütünlük içinde hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmaz.

Koşulsuz, şartsız yanındayız

İş dünyası olarak devletimizin, milletimizin ve askerimizin koşulsuz, şartsız yanında olduğumuzu belirtir, şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ailelerine sabırlar dileriz. Milletçe başımız sağ olsun. 

İş ve akademi dünyasından İdlib'de şehit düşen askerler için taziye mesajı

 

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İdlib'den gelen acı haberin yüreklerini yaktığını ifade etti.

Şohoğlu, "Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak için İdlib’de görev yapan, rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimiz her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir. Devletimizin her koşulda yanındayız. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu da yazılı açıklamalarında hain saldırıyı kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“TPF Yönetim Kurulu olarak, İdlib’de askerlerimize yönelik düzenlenen hain saldırıyı kınıyor, kahraman askerlerimizin şehit olması nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Tüm Türk halkını derinden sarsan bu acı saldırı sonrasında, ülke olarak ortak ve güçlü bir duruş sergileyeceğimize yürekten inanıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı; yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz." 

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Levent Uysal ise Türk ordusunun, Esad ve rejim unsurlarının alçakça saldırısının bedelini ağır bir şekilde ödeteceğini belirterek, "İdlib’deki askerlerimize düzenlenen bu hain saldırıda Aziz Türk ordumuz, bölgede karşısına çıkacak her türlü tehdit ve tehlike unsurunu yok edecektir. Bu anlamda ordumuza sonuna kadar güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, "Bu saldırı ile bölgedeki mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu anlamda hükümetimizin alacağı her türlü kararda yanlarındayız. Türkiye düşmanlarına gereken cevabı tek yürek olarak vermeliyiz. Mübarek Regaib Kandili’nde yapılan ve 33 askerimizin şehit olmasına neden olan bölgedeki bu saldırıların son bulmasını diliyorum. İdlib’deki askerlerimize düzenlenen bu hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da "Yaşadığımız acının tarifi yok. 33 şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileriz. Yaralılarımızın en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bu hain saldırı,Türk Devleti’nin ve yüce ordumuzun yanı sıra ülkemizde yaşayan her bir vatandaşa yapılmıştır. Devletimizin, bu saldırıya gereken cevabı, tam bir milli birlik duygusuyla en sert şekilde vereceğine yürekten inanıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise İdlib’de dün gece yaşanan ve 33 askerimizi şehit verdiğimiz hava saldırısıyla ilgili tarifi imkansız üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, bu hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dilediklerini kaydetti.

Tosyalı, "Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Birlik ve beraberlik içinde olmamız; bu derin kederin altından hep birlikte kalkmamız gereken bir gün. Önceliğimiz devletimizin ve ordumuzun arkasında durmak; bölgenin ihtiyaç duyduğu güven ortamına sahip olması için atılacak kararlı adımlarda onlara güvenmektir. Bölgenin bir an önce istikrara kavuşması, böyle bir acının tekrarının yaşanmaması en büyük temennimiz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Çınar da "Türkiye, necip milleti ve tüm askeri güçleri ile bu hain saldırıya karşı vatan müdafaasını istisnasız gerçekleştirecek ve tüm sorumlularını cezalandıracak güce sahiptir. Derneğimiz, tüm üyeleri ile birlikte Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğünün devamı adına Devletimizin alacağı her kararı desteklemektedir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır.” açıklamalarında bulundu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak:

İdlib'deki hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Ülkemizin çıkarlarını her platformda gözeterek, iş dünyasının tüm paydaşlarıyla tek vücut halinde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Sınır güvenliğimizi sağlamak, vatanımızı korumaya çalışmak bizim en doğal hakkımız. Bu nedenle, 'Orada ne işiniz var?' diyenlerin bu soruyu sormadan önce bir kez daha düşünmeleri gerekiyor. Gün, birlik, beraberlik ve tam dayanışma günüdür.

“İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyu daha fazla duyarsız kalmamalıdır. Bu tutum batı dünyasının her zaman savunuculuğunu yaptığı insan hakları ve transatlantik değerlerle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bu konuda tüm ilgili tarafların ve Avrupa Birliği’nin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.

EN BÜYÜK İHTİYAÇ BİRLİK BERABERLİK

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

Bugün millet olarak derin bir acı ve üzüntü içindeyiz. İdlib'den gelen şehit haberleri millet olarak yüreklerimizi yaktı. Böylesi olağanüstü günlerde en çok ihtiyaç duyacağımız şey birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olacaktır. Zorlukları aşmasını bilen bir milletiz. Sabır, dayanışma, ülke menfaatlerini her şeyin üstünde tutma bu süreçte en başta gelmelidir.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Türkiye'nin, ordusu ve milletiyle çok büyük bir ülke olduğunu belirterek, "Gün birlik olma günüdür. İş dünyası olarak devletimizin, milletimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

Koloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece İdlib'den gelen şehit haberlerinin yürekleri dağladığını kaydetti.

Hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildiren Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak üzere görev yaparken rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen kalleş saldırı sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. İnanıyoruz ki hükümetimiz gerekli adımları atacak ve bu alçaklığın karşılığı misliyle verilecek, Mehmetçiğimizin kanı yerde kalmayacaktır. Türkiye devleti, ordusu ve milletiyle çok büyüktür. Gün birlik olma günüdür. İş dünyası olarak devletimizin, milletimizin yanındayız."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "İdlib’de varlık gösteren ve bu süre zarfında rejimi büyük kayba uğratan kahraman Mehmetçiğimizin, mübarek bir gecede, hain bir saldırıyla karşı karşıya kalması ve 33 evladımızın şehadete yürüdüğü saldırı, rejimin, insani ve vicdani hiçbir unsuru tanımadığı bir kez daha açık bir şekilde gün yüzüne çıkarmıştır." ifadelerini kullandı. 

Kaan, İdlib'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Suriye rejim güçleri tarafından yapılan saldırı sonucu vatan, milletin huzuru ve güvenliği uğruna, devletin bekası uğruna şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını ve bu ateşin herkesin yüreğine düştüğünü belirten Kaan, şunları kaydetti:

"33 gencecik evladımız Hakk'a yürüdü. Şehitlik mertebesi ile teslimi emanet oldu. Rabbim rahmet eylesin ve onların yüzü suyu hürmetine bizleri de hissedar eylesin. Mübarek Regaib Kandili'nde bize böylesi bir acıyı yaşatanları ıslah eylesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihi boyunca hiçbir zaman başka bir devletin toprak bütünlüğünü bozacak işgal ya da ülke düzenini bozacak bir saldırının içinde yer almamıştır. Aziz milletimiz tarih boyunca hiçbir zaman böylesi saldırgan emellere kapılmamış, sadece mazlumların hukukunu korumaya ve adalet sağlamaya çalışmıştır. Nitekim karar alıcılarımız ve hükümet yetkililerimiz, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduğunu, bulunduğu her ortamda açıkça dile getirmiştir. Mesele, sadece Suriye’nin toprak bütünlüğü değil, aynı zamanda yanı başımızdaki büyük bir tehdide karşı kendi ulusal güvenliğimizi de korumaktır. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü süreç haklı ve insani taleplere dayanmaktadır. Bizler gerek Soçi gerekse Astana süreçlerinde sorun artırıcı değil çözüm öneren taraf olarak var olduk ve bu süreçlerde devlet geleneğimizin birleştiricilik ve koruyuculuk ilkeleri ile hareket ettik."

Kaan, Suriye’deki savaş haline sadece diplomatik ve askeri bir kriz yönetimi olarak bakılmadığına işaret ederek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak olaya insani hassasiyetler ile yaklaşan tek ülke olduk ve oradaki insanlık dramını çözmeye gayret ettik. Mehmetçiğimiz, daima mazlumun yanında, zalimin karşısındadır. Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir. Masum sivillere kapılarımızı, yüreklerimizi, soframızı açtık. Çünkü dünya bir günlük değildir. Dünya hayatı ise sonsuz değildir. Biz, merhameti ve koruyucu olmayı ahiret hayatı için benimsedik." ifadelerini kullandı.  

 "Şanlı Türk Ordusu’nun gerekeni yapacağından şüphemiz yoktur"

Abdurrahman Kaan, bu tercih için zaman zaman zor durumların yaşandığını, ancak mazlumu da yarı yolda bırakmamış olmanın gönül rahatlığı ve vicdan ferahı ile var olunduğunu aktararak, "İdlib’de varlık gösteren ve bu süre zarfında rejimi büyük kayba uğratan kahraman Mehmetçiğimizin, mübarek bir gecede, hain bir saldırıyla karşı karşıya kalması ve 33 evladımızın şehadete yürüdüğü saldırı, rejimin, insani ve vicdani hiçbir unsuru tanımadığı bir kez daha açık bir şekilde gün yüzüne çıkarmıştır. Rejim güçleri, Münbiç mutabakatı çerçevesinde belirlenen sınırları 'teröristlere yönelik operasyon' bahanesiyle ihlal etmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye’nin zorlu kış şartlarında evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin evlerine dönebilmesi ve güvenli koridor açılabilmesi için yaptığı ateşkes ve geri çekilme çağrılarına kulak tıkayan rejim güçlerinin hukuksuz eylemlerine devam ettiğini belirten Kaan, şunları kaydetti:

"Haklı gerekçelerle bulunduğumuz topraklarda uğradığımız saldırılar, hiçbir uluslararası hukuk ilkesine uymamakta, uluslararası anlaşmalara ters düşmektedir. Rejimin hukuksuz eylemleri ve Mehmetçiğe yönelik saldırılarına karşı, şanlı Türk Ordusu’nun gerekeni yapacağından şüphemiz yoktur. Beraberliğimizi korumak ve her zaman yaptığımız gibi zor zamanda kenetlenmek bize ve kültürümüze yakışan bir hareket olacaktır. Devletimizin ve milletimizin maddi manevi huzuru ve menfaatleri gözetilerek alınacak her kararda ve gerek masada diplomatik yollarla gerekse sahada askeri önlemlerle atılacak adımlarda, MÜSİAD olarak tüm imkan ve gücümüzle devletimizin ve halkımızın yanında olduğumuzu kesin ve net bir şekilde beyan ederiz."

YORUMLAR 69
  • islam türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan yoksa namus yoktur..
    Cevapla
  • metehan 4 yıl önce Şikayet Et
    sessizce nöbetteyiz
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Seviyorum Türk Milletini gurur duyuyorum elhamdülillah Rabbim iki cihanda aziz eylesin bu milleti şükürler olsun Rabbimize birlik dirligimizi muhafaza etsin âmin
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    İş dünyasını tebrik ederim,gün birlik olma günü,zoru görünce onu bunu suçlayan haindir...Her er askerdir bizde.Reis emir versin her işi bırakır asker olurum Allah'ın izni ile.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu güzel vatan icin her taim hazırız yaterki devlet bize görev versin bu topraklarda şahatet şerbeti icmek nasip olacaksa bu günden hazırız yeterki atalarımın kanıyla yoğrulmuş bu topraklara keferenin ayağı yere basmasın burdayız burta olmaya devam eteceğiz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle