Emekli bayram ikramiyesi gerçekten kalktı mı? (2020)

FOX TV'de Fatih Portakal'ın sunduğu ana haberde ilave sağlık kesintisi yapılacağı, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, yeniden sosyal güvenlik destek primi kesintisine gidileceği şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Peki gerçekten emeklilerden bu kesintiler olacak mı?

Emekli bayram ikramiyesi gerçekten kalktı mı? (2020)
Emekli bayram ikramiyesi gerçekten kalktı mı? (2020)
GİRİŞ 27.02.2020 14:10 GÜNCELLEME 27.02.2020 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, 24 Şubat haberinde çalışanlardan da emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarında kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı şeklinde açıklamaları olmuştu. İşin aslının farklı olduğu SGK tarafından anında açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili SGK'den herhangi bir çalışma istenmediği gibi SGK'nin böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." denildi.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KALKIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Portakal’ın iddialarına "FOX önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" diyerek tepki göstermişti. Emeklilik ikramiyelerinin kesileceğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Böyle bir düzenleme var mı? İlave tedbirler almayı gerektirecek bir durum var mı? Yargı paketi kapsamında Ocak ayı sonunda infaz yasası gelecek demiştiniz. Tarih verebilir misiniz?

Ne onun kaldırılması var, ne ikramiyelerin kaldırılması var. Öyle bir şey yok. Kaldıracaksak bunu benim anons etmem lazım, partimizin sözcüsünün anons etmesi lazım veya Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün anons etmesi lazım. Böyle bir sahtekarlık olur mu? Bunu ortaya atanların derdi başka.

 

2020 EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Emekli olan vatandaşların büyük bir merakla beklediği konulardan biri de emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve bu ikramiyelerin ne zaman yatırılacağı. Yeni yılın yaklaşmasıyla da aramalar artınca konuya ilişkin bir haber hazırladık.. Son iki yılda 4 bin TL ikramiye alan emekliler henüz net bir tarih belli olmamasına karşın, 2020 yılında da Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye alabilecekler.

Emekliler için enflasyon zamlarının ardında bayram ikramiyeleri de zamlı olacak. Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 11.62 olarak belirlendi. Buna göre, emeklilerin ikramiyesi bin liradan bin 116 lira 20 kuruşa toplamda da 2 bin 232 liraya ulaşabilecek.

2020 BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN?

İlk ikramiye Ramazan Bayramı öncesi verilecek. 24 Mayıs 2020 Pazar günü Ramazan Bayramı 'nın ilk günü olacak. 18-22 Mayıs günleri arasında emeklilerin ilk bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak.

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz 2020 gününe denk geliyor. 27-30 Temmuz günleri arasında ise bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular,

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

YORUMLAR 1
  • Samsun ozel 4 yıl önce Şikayet Et
    Tipik bir F.port. Fox. Haberi. Zavallılık, eziklik.
    Cevapla