30 kuruşluk maskenin fiyatı 3 lirayı geçti!

Son olarak Ortadoğu'ya sıçrayan koronavirüs maske fiyatlarını her gün katlanarak arttırıyor. Virüs nedeniyle ortaya çıkan panik havası ve yoğun olarak gelen dış talep sonrası bir kaç ay öncesine kadar 30 kuruşa satılan maskelerin fiyatı 3 lirayı geçti. İnternette bazı özel maskelerin fiyatı 200 lirayı geçti...

30 kuruşluk maskenin fiyatı 3 lirayı geçti!
30 kuruşluk maskenin fiyatı 3 lirayı geçti!
GİRİŞ 26.02.2020 10:26 GÜNCELLEME 26.02.2020 10:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs değil ama korkusu Türkiye'yi sardı. Son olarak İran'da görülen vakalar endişeyi artırdı. Maske üretiminde ve satışlarında ciddi oranda artış var.

 

Bu talep nedeniyle fiyatlar da yükseldi. Birkaç ay öncesine kadar 30 kuruşa satılan maskeler 3 lira oldu.

Çeşitli özelliklere sahip maskeler internet üzerinden 200 liraya satılıyor.

GÜNLÜK 700 BİN ADET!

Bölgelerinde tahminen 6 üretici olduğunu ve bunlardan bir kaçının belgeli olduğuna dikkat çeken Marmara Tıbbi Cihaz Üretici Derneği Başkan Yardımcısı Veysi Cengiz Balçık, bu firmaların ise günlük üretim adetlerinin 100 bin civarında olduğunu yani toplamda 600 - 700 bin adet günlük maske üretildiğini düşündüğünü belirtti.

30 KURUŞLUK MASKE 3 LİRAYI GEÇTİ

Koronavirüsünden önce piyasada 30 kuruşa satılan maskelerin şu anda 3-3,5 liraya satıldığına da vurgu yapan Balçık, talep fazla arz da az olunca elinde maske olanların fiyatları yükselttiğini belirtti.

Uzmanlar ürün takip sistemi dışındaki maskelerin sağlık açısından kullanılmaması gerektiğini düşünüyor.

BAKKALINA KADAR HERKES MASKE SORUYOR

Maskede işin çığırından çıktığını kaydeden medikal sektörü yetkilisi Türker Karabağ ise, bakkalından manavına artık herkesin maske sorar hale geldiğini dile getirip, piyasada ciddi bir balonun oluştuğuna da dikkat çekti.

Bireysel satışlarda günlük 250 adet ürün satışının olduğunu da belirten Karabağ, bu rakamın toplam satışlarda milyon adetler ile ifade edildiğini kaydetti.

YORUMLAR 2
  • svgl kul 4 yıl önce Şikayet Et
    şu fırsatçıların soyu tükensin virüs önce bunlara bulaşıp temizlesin inşaallah
    Cevapla
  • zaza 12 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkedeki esnaf batmaya mustahaktır
    Cevapla