Jandarma Astsubay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Astsubay alımı!

Jandarma Astsubay alımı için başvurular 21 Şubat tarihi itibari ile sona erdi. Şimdi ise adaylar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından ilan açıklanacak sonuç listesinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte 2020 Astsubay alımı başvuru sonuçlarına ilişkin merak edilenler...

Jandarma Astsubay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Astsubay alımı!
Jandarma Astsubay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Astsubay alımı!
GİRİŞ 27.02.2020 14:17 GÜNCELLEME 27.02.2020 14:18

Jandarma Astsubay alım başvuru sonuçları için gözler Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda . İçişleri Bakanlığı tarafından Jandama Genel Komutanlığı bünyesinde her yıl gerçekleştirilen Astsubay alımı için 2020 yılında 3 bin 500 kontenjan açıklandı. Peki adayların merakla beklediği Astsubay alım sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

 

ASTSUBAY ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni yılla birlikte büyük bir ilgi ile takip edilen Astsubay alımı müracaatları  21 Şubat tarihi itibari ile sona erdi. Adaylar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından açıklanacak olan sonuçları bekliyor. Sonuçların açıklanacağı tarih hakkında henüz kesin bir tarih bulunmuyor. Lakin Astsubay alım sonuçlarının Mart ayının birinci veya ikinci hafta içerisinde açıklanacağı ön görülüyor. 

2020 SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIM YAPILACAK KADROLAR VE ÖZEL ŞARTLARI

GÜVERTE: 80 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarından Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Güverte ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilme şartı aranıyor. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

 

MAKİNE: 30 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Gemi Makineleri İşletme ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor.Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

GÜVERTE: 5 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okulların; Sualtı Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilme şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.

İKMAL: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.

UÇAK BAKIMI: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Uçak Gövde-Motor, Uçak Motoru, Uçak Gövdesi veya Uçak Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.

İDARE: 10 Erkek 10 Kadın Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIMI RESMİ METİN İÇİN TIKLAYINIZ