Korona virüsten korunmak için akın ettiler

Çin'de binlerce kişinin ölümüne sebep olan korona virüsünün etkisi dünyayı sararken, Türkiye'de de vatandaşlar gribe yakalanmamak için sakatatçılara akın etti.

Korona virüsten korunmak için akın ettiler
Korona virüsten korunmak için akın ettiler
GİRİŞ 25.02.2020 10:20 GÜNCELLEME 25.02.2020 10:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Canan Karatay'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Virüsten kurtulmak için kelle paça için" açıklamasından sonra vatandaşlar soluğu sakatatçılarda aldı.

Sakatatçılarda aşırı yoğunluk olurken, vatandaşlar en çok ayak ve kelle sakatatına ilgi gösteriyor. Dana ayağının tanesi 9 liradan satılırken, kuzu ise 3 lira 50 kuruştan alıcı buluyor. Kelle etinin kilosu ise 24 liradan satılıyor.

 

Bursa'da tarihi Tuz Pazarı'nda bulunan sakatatçılarda ayak ve kelle yok satıyor. Canan Karatay'ın açıklamasından sonra kelle ve ayak satışlarında gözle görülür bir artış olduğunu ifade eden sakatatçılar, "Kış ayları olması münasebetiyle sakatat satışları oldukça iyi. Canan Karatay'ın açıklamalarından sonra ise ayak ve kelle satışlarımız arttı. Vatandaşlar en çok ayak ve kelle eti alıyor. Dana ayağı 9 lira, kuzu ayağı ise 3 lira 50 kuruş. Kelle etinin kilosunu ise 24 liradan satmaktayız" dedi.

Kelle ve ayak alan vatandaşlar, "Senelerdir ayak ve kelle alıp, bunları çorba yaparak içiyoruz. Hiç hastalandığımızı hatırlamıyoruz. Kelle ve ayak çorbası tam bir şifa kaynağı" şeklinde konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • selocan 4 yıl önce Şikayet Et
    oooovvvv laaaa herkes doktor olmuşya ağzı olan konuşuyor
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    malatya da depremler durmuyor koronovirusu kapmmadan depremler öldürecek bizi 5,1 ve artcılar sallıyor
    Cevapla
  • Fâni dunya 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz ölüp gideceğiz
    Cevapla
  • musa 4 yıl önce Şikayet Et
    hastalıklı yaşamak var, hastalıksız yaşamak var,
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. iyi adamdık
    Cevapla
  • aktar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bal ve sarımsak. Sarımsağı balın içinde 10 gün bekletin. Bal sulanmaya başlar. 10 gün sonra biraz da elma sirkesi yapıp çay kaşığı ile için. Gripte boğaz yanmasını ve öksürüğü anında kesiyor. Boğazı rahatlatıyor. Tabi bu kürü hazırda bekletin kavanozda. Boğazda yanma belirtileri başlar başlamaz için. Su ile karıştırıp gargara da yapabilirsiniz. Tam bir ilaç.
    Cevapla
  • İrmak 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldu
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekinezya çayı için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle