51 ile müjde! Erdoğan imzaladı, süre uzatıldı

Bakan Selçuk; “51 il ve 2 ilçemizde İlave 6 Puanlık SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık” açıklamasında bulundu.

51 ile müjde! Erdoğan imzaladı, süre uzatıldı
51 ile müjde! Erdoğan imzaladı, süre uzatıldı
GİRİŞ 23.02.2020 14:35 GÜNCELLEME 23.02.2020 14:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık SGK teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını, kararın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

 

Teşvikten sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçeler yararlanıyor

Bakan Selçuk, bu ilave teşvikten Sosyo- ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini bildirdi.

 

Zehra Zümrüt Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulamasından yararlanacak il ve ilçeler;

- Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak

- Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak • Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat,

- Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri)

YORUMLAR 16
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyt çıkmış olsa emeklilikte 2.yılımdı devletin imkanı olursa verir. Yoksa Allah sağlık versin çalışayım.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef işverenlerimiz bu durumu kötü amaclı kullanıyo 3 ay çalıştırdığı işçinin sgk sını devlete ödettiriyo 3 ay sonra işçinin iş akdini sonlandırıyo ve bunu sene boyunca kullanıyo
    Cevapla
  • alparslan75 4 yıl önce Şikayet Et
    gss prim borçlarının faizleri silinsin anaparayı odeyelim
    Cevapla
  • Fevzi kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu teşvik neden Mersine verilmiyor. Sahipsizliğinden mi. Bizde bekliyoruz. Nasıl bir kriter varki, bize vurmuyor. Sesimizi duyan varmı acaba.
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Mersin içinde var,Üretim üzerinde çalismaniz varsa tesfik Lerden faydalanabiliyorsunuz,muhasebe cinizle görüşün aydınlatır sizi,bu teşfikte uzatılmış hali
    Cevapla
  • Merhaba 4 yıl önce Şikayet Et
    reisssssss sen olmasan ne yapardık.Allah ömrü müzden alsın sana versin. reisssssss
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle