Fiyatı otomobille yarışıyor! Yoğun talep var

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ikinci el otomobil fiyatına satılan İran safranının kilosu, ürünün bollaşmasıyla birlikte 70 bin TL'den 42 bin TL'ye kadar düşünce, aktarlar uğrak yeri oldu. İran safranına alternatif olan İspanya safranın fiyatı ise 40 bin TL'den 30 bin TL'ye kadar indi.

Fiyatı otomobille yarışıyor! Yoğun talep var
Fiyatı otomobille yarışıyor! Yoğun talep var
GİRİŞ 23.02.2020 10:18 GÜNCELLEME 23.02.2020 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Marmarislilerin ve yerleşik yaşayan yabancıların kış aylarında en çok alışveriş yaptığı mekanlar arasında aktarlar geliyor. Aktarlar da en pahalı baharatlar arasında İran ve İspanya safranı başı çekiyor. Geçen sene İran safranının kilosu 70 bin TL'ye satılırken, bu yıl ürünün piyasada bol olması fiyatını 42 bin TL'ye kadar düşürdü. İspanya safranın kilo fiyatı ise 40 bin TL'den 30 bin TL'ye geriledi.

 

 

MUGLA'NIN MARMARIS ILCESINDE, IKINCI EL OTOMOBIL FIYATINA SATILAN IRAN SAFRANININ KILOSU URUNUN BOLLASMASIYLA BIRLIKTE 70 BIN LIRADAN 42 BIN LIRAYA KADAR DUSUNCE, AKTARLAR MARMARISLILER VE ILCEDE YERLESIK YASAYAN YABANCI UYRUKLULARIN UGRAK YERI OLDU. IRAN SAFRANINA ALTERNATIF OLAN ISPANYA SAFRANIN FIYATI DA 40 BIN LIRADAN 30 BIN LIRAYA KADAR INDI. 11 YILDIR AKTARLIK YAPAN 26 YASINDAKI VEYSEL BAYKARA (FOTOGRAFTA),

 

 

MUGLA'NIN MARMARIS ILCESINDE, IKINCI EL OTOMOBIL FIYATINA SATILAN IRAN SAFRANININ KILOSU URUNUN BOLLASMASIYLA BIRLIKTE 70 BIN LIRADAN 42 BIN LIRAYA KADAR DUSUNCE, AKTARLAR MARMARISLILER VE ILCEDE YERLESIK YASAYAN YABANCI UYRUKLULARIN UGRAK YERI OLDU. IRAN SAFRANINA ALTERNATIF OLAN ISPANYA SAFRANIN FIYATI DA 40 BIN LIRADAN 30 BIN LIRAYA KADAR INDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN MARMARIS DHA)

PAHALI BAHARATLAR EN ÇOK TÜKETİLENLER ARASINDA

İran ve İspanya safranı yanı sıra kış mevsiminde en çok satılan ürünler başında yine kilosu asgari ücrete denk baharatlar oluşturuyor. Alternatif sağlık, şifa, yemekler ve içeceklere konulan damla sakızı kilosu 2 bin 500 lira, organik salep bin 200 lira, zerdeçal 150 lira, zencefil 100 lira, Venezüella'dan getirtilen doğal tarçın kilosu 200 liradan satılıyor. 6 gram İran safranı satın alan Azerbaycan uyruklu Hülya Ayazova, "Safranı hafta da üç defa çay olarak tüketiyorum. Sağlığa ve bağışıklığa çok faydası var tavsiye ederim" dedi.

Mehmet Altın ise "Zerdeçal, zencefil, köri gibi safranı da yemeklere tat vermesi için hafta bir gelip gramla alırım. Bu saydığım baharatların vücuda faydası çok. Organik olduğu için aktarları tercih ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş iranda 2 bin 3 bin tl iken ne oluyorda burda bu kadar pahalı yıllar evvel bu işi yapayım dedim büyük tezgahı gördüm çok yazık çok
    Cevapla