Bakan Albayrak'tan faiz açıklaması: Daha yeni başladık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gaziantep İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Enflasyonda, kurda ve faizlerde ihtimal dahi verilmeyecek bir iyileşmenin başarısını sağladık ama yetmez, daha yeni başladık. Tarihte ilk kez sabit faizli finansmanın önünü açıyoruz. Ticari kredi faizlerini %9 ile tek haneye indiriyoruz."dedi.

Bakan Albayrak'tan faiz açıklaması: Daha yeni başladık
Bakan Albayrak'tan faiz açıklaması: Daha yeni başladık
GİRİŞ 20.02.2020 12:11 GÜNCELLEME 20.02.2020 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

Aldığımız önlemlerle, ekonomideki tüm kurumlarımızın ortaya koyduğu güçlü koordinasyonla, iş dünyamıza verdiğimiz desteklerle 'kriz sevdalılarını' hüsrana uğrattık.

Yüzde 5'in üzerinde bir büyümeyle 2019'u kapatacağız.

Toplumu, milleti ümitsizliğe sevk etmek için ellerinden geleni yaptılar ama olmadı, başaramadılar.

Ticari kredi faizlerini %9 ile tek haneye indiriyoruz.

İVME finansman paketimizde artık TLREF endeksli ve sabit faizli iki seçenekli döneme geçiyoruz.

Artık Türkiye'nin ithal ikamesi yapacağı, ihracatı artıracağı, yüksek katma değerli üretim yapacağı alanlarda uzun vadeli Türk lirasına dayalı bir fonlama modelini hayata geçireceğiz.

Makro-ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin, piyasalardaki rahatlamanın yakın zamanda tabana yayılacağından, toplumun tüm kesimlerine yansıyacağından kimsenin şüphesi olmasın.

TLREF endeksli 7 yıl TLREF+%1,5, 7 yıldan fazla 12 yıla kadar TLREF+%2 olarak kullanılacak şekilde ivme finansmanı paketini yapılandırıyoruz.

 

 

YORUMLAR 3
  • Türkcahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım hiç işe alım yok. Üniversite mezunları bizler 3 yıldır işsiziz. Firmalar bizi basit işlerw fazla geliyoruz diye almıyor. Kurumlarımızda kpss şartı aradığından bu koşullardada sınava hazırlanmaya yoğunlaşamadığımızdan ve ayrıcada özellikle kamu yönetimi bitirmiş öğrencilere devletinde iş alanı yayınlamayışı ve yayınlanan iş ilanlarında çok uçuk, edinilmesi maliyetli teceübeler, yabancı diller istendiğinden işsiz kalıyoruz. Son 2 yılı saymassak önceaindede kurumlarda adam kayıran örgütün yaptıklarıyla işsiz kaldık. Şimdiyse yaşım 33 ve yaş sınırı ilede devletimiz bekçilikte dahi yaş sınırı getirdi. Biz ne yapalım bakanım. Bilgisayardan anlıyorum al sat yapmaya çalışıyorum.
    Cevapla
  • münevver 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım kararlılıkla hızlı bir şekilde tabana yayılmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • hobi 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal BAKANIM Allahına kurban İnşALLAH bu savaştığımız döneminde tüm zorluklara rağmen dahada iyi olacağız Teknolojik atılım ve YERLİ ÜRETİMİ ARTTIRIN ANCAK BU ŞEKİLDE KAMBURLARIMIZDAN KURTULABİLİRİZ
    Cevapla