Online alışveriş tercihleri belli oldu

Türkiye’deki tüm kredi ve banka kartlarından sanal ortamda tek çekim ve taksitli ödeme imkanı sağlayan iPara, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün e-ticaret verilerini açıkladı. iPara’nın verilerine göre; bu yıl 14 Şubat’ta online alışverişte en çok ev dekorasyon ürünleri satın alındı.

Online alışveriş tercihleri belli oldu
Online alışveriş tercihleri belli oldu
GİRİŞ 19.02.2020 14:37 GÜNCELLEME 19.02.2020 14:37

E-ticaret alanında sunduğu gelişmiş ve çözüm odaklı servisleri ile hizmet veren iPara, 14 Şubat Sevgililer Günü online alışveriş verilerini açıkladı.

Online alışverişte iPara altyapısını kullanan markaların satış rakamlarına göre belirlenen listenin ilk sırasında ev dekorasyon sektörü yer aldı. Bu yıl aynı dönemde online alışverişte yaklaşık 2 kat artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl verilerine göre en çok satış kozmetik sektöründe olurken, bu yılın galibi ev dekorasyonu oldu. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde online alışverişte en çok satışın gerçekleştiği il İstanbul olurken, ödeme tercihleri ise taksitten yana oldu.
 
Sanal POS’u kullananların tercihi taksitten yana oldu
 
2020 Sevgililer Günü online alışveriş verilerini değerlendiren iPara Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Onat, “Bu yıl Sevgililer Günü alışverişlerinin galibi ev dekorasyon sektörü oldu. Sevgililer Günü alışverişlerinde ev dekorasyon sektöründe geçen yıla göre yüzde 100 oranında artış yaşandı” dedi.