Afet sonrası doğal gaz ve elektrik faturalarına 1 yıl erteleme

Son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremler sonrasında dikkat çeken bir düzenleme Meclis’e geldi. Deprem , yangın ve su baskını gibi afetler nedeniyle mağdur olan tüketicilerin ödemek zorunda kaldıkları elektrik ve doğal gaz faturaları 1 yıl erteleniyor. Ertelemelerden kaynaklı tedarikçilerin tüketicilerden tahsil etmesi gereken gecikme zamları ise bakanlığın bütçesinden karşılanacak.

GİRİŞ 19.02.2020 09:16 GÜNCELLEME 19.02.2020 09:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hafta başında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen 39 maddelik Torba Yasa'da sürpriz bir düzenleme de yer aldı.

 

 

7269 Sayılı Kanuna yapılacak ekleme ile afetlerden zarar görenlere yönelik elektrik ve doğal gaz faturalarına 1 yıl erteleme getirilmesi ve bu ertelemeden kaynaklı ortaya çıkan gecikme zammının bakanlığı bütçesinden karşılanması planlanıyor.

Düzenlemeye konu 7269 Sayılı Kanun, deprem , yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ, tasman ve benzeri afetlerde; yapıları ve kamu tesisleri genel hayata etkili olacak derecede zarar gören veya görmesi muhtemel olan yerlerde alınacak tedbirlerle yapılacak yardımların çerçevesini içeriyor.

 

 

FATURALARA 1 YIL ERTELEME

Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na gelen 39 maddelik Torba Yasa'da yer alan ilgili ek maddeye göre; deprem , yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ, tasman ve benzeri afetler nedeniyle mağdur olan tüketicilerin ödemek zorunda kaldıkları elektrik ve doğal gaz faturalarının 1 yıl ertelenmesi isteniyor.

GECİKME ZAMMINI BAKANLIK KARŞILAYACAK

Afet sonrası faturaların ertelenmesinden kaynaklı elektrik ve doğal gaz dağıtım ve tedarik şirketlerinin söz konusu ertelemeden kaynaklanan ana para haricindeki tüketicilerden tahsil edebilecekleri gecikme zammı Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak.

3 AY ERTELENMİŞTİ

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 1466 kişinin de hafif ve orta derecede yaralandığı 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından onlarca bina yıkılmış binlerce bina ise farklı oranlarda hasar görmüştü.

Depremin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Elazığ ve Malatya'da yıkılan ve hasar gören binalarla ilgili olarak ocak ayındaki faturaların tahsilatını 90 gün süreyle ertelendiğini açıklamıştı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 14
  • Dilan 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrık faturalarımız hiç düsük gelmedıkı hıc bır faturamızıda aksatmıyoruz sadaka ıstemıyor bu mıllet iş ver halka iş oy ıstemesını bılıyorsunuz elazıgın hıcbır ılcesındr ıs imkanı yok gencler hep dısarı göç yapıyo
    Cevapla
  • Dilan 4 yıl önce Şikayet Et
    Deptemdem dolayı bır aydır ewımızı terk ettık gelen dogalgaz faturası 150 böylenı depremzedelere yardım edıyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    deprem mağduru vatandaşlırın elektrik parasını doğuda kacak kullanan teröristlerden alsınlar enerji şirketleri
    Cevapla
  • gakkoş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim millette devlette gerekeni yaptı zaten daha fazla abartmaya gerek yok depremden evleri yıkılan elektrik ve gaz kullanmayacakki bunları erteliyorsunuz sui istimale açık herkes bundan istifade etmek isteyecek çokta lüzumu olan bişey değil
    Cevapla
  • Dubar232323 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi cahil olduğu sürece bu Elazığ kalkinmaz..
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    4 sene önce ödediğim elektrik faturası 40 liraydı şimdi 180 lira geliyor 'şartlar aynı,kullanım aynı' devlet buna çare bulsun, artık faturalar ciddi ciddi hayatımızı ve yaşam şartlarımızı etkilemeye başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle