Denetim çürükleri ayıklayacak

Tarım ve Orman Bakanlığının gıdada tağşiş ve taklidin önlenmesi için başlattığı çalışma büyük yankı uyandırdı.

GİRİŞ 19.02.2020 06:28 GÜNCELLEME 19.02.2020 08:19
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

81 ilde eş zamanlı olarak hafta sonuna kadar sürecek olan ürün bazlı gıda denetimine sektör temsilcileri de destek verdi.

Vatandaş da dikkat etmeli

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri Birliği Başkanı Tarık Tezel: Böyle bir seferberliğe ihtiyaç vardı. Herkesin hazırlıklı olması gerekiyor. Özellikle et ve süt sektöründe ‘merdiven altı’ diye tabir ettiğimiz, kaçak bir yapı var. Vatandaşlarda da bilincinin artması önem taşıyor. Örneğin çiğ süt fiyatı biliniyor. Ancak siz olması gerekenin çok altında bir ürün aldığınızda, sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz. 



Kebapta tavuk doğru değil

Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ: Denetimden zarar gelmez, fayda gelir. Halka verilen hizmetin kalitesi artar. Kebapta tavuk atığı çıkıyor. Hazırlayanlarda bilinçsizlik var. Tezgâhta tavuk kanadı şişliyor, elini üstün körü yıkıyor. Ardından Adana kebap hazırlıyor. Eline bulaşan tavuk kalıntıları ete karışıyor. Tabii ki ‘tek tırnaklı’ tespit edilirse bunun affı olmaz. 

İşletmeye göre ceza kesilmeli

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı:  İnsan sağlığını tehdit edene yaptırım olmalı. Ufak tefek sorunlar varsa da uyarıcı olunmalı. Aynı ceza bir iş yeri için yıkıcı olurken, büyükler için bir şey ifade etmeyebilir. Küçük esnafın ufak problemleri nedeniyle kesilen cezalarda dikkatli olunmazsa sonuç öldürücü olur. İşletmeye göre düzenleme yapılmalı.

Üreticiler için ciddi olacak

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu:  Daha önce ürün bazlı denetim yapılıyordu ancak bu defa seferberliğe dönüştürüldü. Üretici bazında ciddi etki oluşturacak. Aynı zamanda yapılan ifşalar da uyarı vazifesini görüyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 23
  • Gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yaptığı denetimler tam saçmalık. Adamlara bugün denetime gelecez diye haber verilir mi. Gelmefen önce ona göre her türlü önlemi alıyorlar. Sonra da işletmede herhangi bir sorun görmedik deyip gidiyorlar. Hele birde habersiz gidinde bakalım her yer güllük gülistanlıkmış görün. Adamlara rüşvet mi veriyorlar geliyoruz diye anlamadım gitti.
    Cevapla
  • Ari 4 yıl önce Şikayet Et
    Süreli değil devamlı denetim olmalı almanyadaki gibi turkiyede güvenli olmasını isteriz
    Cevapla
  • 06 vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden ssk memurları esnafı dolaşır ssk sız çalışan işçi ararlardı ne hikmetse kimseye ceza kesmezlerdi çünkü her esnafın haberi olurdu fazla elemanları o gün izin verilirdi.Şimdi bu uygulamada onun gibi olmasın Türkiyenin çok saçma uygulamaları var.
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE KURUMSAL YERLERİ BENDE DENETLERİM hocam sen merdiven altına bak
    Cevapla
  • Gaddar 4 yıl önce Şikayet Et
    denetim zamanì belli ise denetim sayilmaz. denetim zamansiz olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle