Son dakika haberi... Karar Şubat'ta açıklanacaktı! Volkswagen'den yeni Türkiye açıklaması!

Volkswagen'den Türkiye'ye kurulacak fabrika ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Alman otomotiv devi Volkswagen, Manisa'da kurulması planlanan fabrikayla ilgili kararını bir kez daha erteledi. Kararın Şubat ayında açıklanacağı tahmin ediliyordu.

Son dakika haberi... Karar Şubat'ta açıklanacaktı! Volkswagen'den yeni Türkiye açıklaması!
Son dakika haberi... Karar Şubat'ta açıklanacaktı! Volkswagen'den yeni Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 18.02.2020 14:21 GÜNCELLEME 18.02.2020 18:52
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye'de kurulması planlanan fabrikayla ilgili kararını bir kez daha ertelediği bildirildi. Reuters haber ajansına konuşan ve şirket içindeki istişareler konusunda bilgi sahibi olduğu belirtilen bir kaynak, "daha zamanlarının olduğunu ve kararın yıl ortasına kadar bekleyebileceğini" söyledi.

 

 

Üzerlerinde zaman baskısı bulunmadığını belirten kaynak, "Kararı mutlaka Şubat ayı sonundaki Teftiş Kurulu toplantısında almamız gerektiği gibi bir durum yok" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ALTERNATİF ARANMIYOR

Şirket, kararın açıklanmasının sürekli ertelenmesine rağmen Türkiye'ye alternatif aranmadığını da vurgulamıştı.

BİR MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Yaklaşık bir milyar euroluk yatırımla Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyor. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan fabrikanın 2022'de üretime geçmesi bekleniyor. Fabrikada Passat ve Skoda Superb modellerinin üretilmesi öngörülüyor.

Volkswagen, geçen yıl 2 Ekim'de Manisa'da 943 milyon 500 bin TL sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi veTicaret AŞ" unvanlı şirket kurmuş, şirketin Ticaret Siciline kaydı, kurulacak fabrikayla ilgili ilk adım olarak değerlendirilmişti.

YORUMLAR 56
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolun gidin . Zaten ekmek yediğiniz yerin aleyhinde siyaset yapıyorsunuz. Pkk ile savaşımızı kınıyorsunuz. Gidin gelirleriniz azalsın batın da aklınız başınıza gelsin.
    Cevapla
  • mustafa kaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara güvenilmez Merkel geldi olası mülteci vakasını garantiye bağladı vw. da ona göre hareket edecek
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Alacaginiz bir Volkswagen aracinizi (almayin demiyorum) bir ay süre ile erteleyiniz. Sirketin karar vermesine yardimci olursunuz. (Sn Türk kardeslerim)
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yok gelmeyin turkiye artik yerli otosunu üretiyor zaten çıkınca Volkswagen satislari sona erecek ve zaten kusura bakma Volkswagen sen anladin zaten yerli araba cikinca fabrikan başina kalacak anladiniz şimdide yok öyle yok böyle kivirmaya basladiniz yetkililere seseniyorum fabrikalarini kapatin izin vermeyin bu duzenbazlara
    Cevapla
  • Alemdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye otomotivde belli bir noktaya gelirken Alman firmaları ortada yoktu. Bu saatten sonra olmasa değişen ne olur ki? İster gelsin ister gelmesin. Haa biraz beyin varsa bu firmada böyle kararsızlık yapmak yerine net duruş sergilerdi. Yok gelecektim de yok erteledim de demekle şimdiden milleti kendine gıcık etti bile. Bu saatten sonra gelse de maça 1-0 yenik başlayacak. Yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle