İnternetten altın almayın!

e-Ticaret’te altın alışverişi gün geçtikçe artıyor. Ancak vatandaşlara önemli uyarı geldi. Tüketiciyi Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Bakal; internetten alınan gram, çeyrek ve yarım altınların ağırlığında eksiklik olabileceğini söyledi.

İnternetten altın almayın!
İnternetten altın almayın!
GİRİŞ 18.02.2020 06:31 GÜNCELLEME 18.02.2020 07:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son günlerde bu konuda tüketicilerin mağdur olduğunu belirten Bakal “Altın satılmak için kuyumcuya götürüldüğünde, ağırlığının eksik olduğu ortaya çıkıyor. Şikayetlerin çoğu, satın alma işleminin üzerinden birkaç ay veya yıl geçtikten sonra yapıldı. Çoğumuz internetten alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Gördüğümüz bir şeyi beğeniyor, bir tıkla kapımıza kadar getirtiyoruz. Fakat yükte hafif, pahada ağır bir ürün satın alırken, internet sitesinin ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle ‘kampanya’ yazan sitelerden 5-10 lira düşük fiyata altın alanlar daha sonra bu mağduriyeti yaşıyor. Aldığı ürünü kuyumcuya bozdurmaya götürdüğünde gerçek anlaşılıyor. Ürün sahte değil, altın... Fakat ağırlıkta eksiklik olduğu tespit ediliyor. İnşatta demirden çalmak gibi bir durum” dedi. Altının bugün alınıp yarın satılan bir ürün olmadığından, genellikle satın alınan internet sitesine bir süre sonra ulaşılamadığını da ifade eden Bakal, “Siz ‘10 yarım altın aldım, altın fiyatı arttı kâr ettim’ diye düşünürken, aslında ağırlıktaki fark nedeniyle boşuna yatırım yapmış olabilir hatta zarar edebilirsiniz” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 5
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan e-ticaret sizi de etkiledi. Kuyumcular satarken iyi de bozdurmaya gidince neredeyse kriminale gönderecek. Aynı altına farklı fiyat verenler bile var, özellikle elinizdeki altın özel bir ürünse fiyat kırmak için 40 takla atıyorlar. Birinin 500 etmez dediği küpeyi bir başkası 1200 TL'ye aldı.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcular altın yükselince o anki değerinden satiyorlar ama iş bozdurmaya gelince artişi geçici olarak görüp çok dahaucuza aliyorlar kisacası kazanan vatandaş değil aradaki komisyondular yani kuyumcular oluyor
    Cevapla
  • Arveles 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcular dan daha ucuz ve eksik falanda değil artık kredi kartına taksitte var bu imkanlar varken niye kuyumcudan alayım
    Cevapla
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    kuyumcular sanki çok dürüst
    Cevapla
  • zfr 4 yıl önce Şikayet Et
    eksik değil. kuyumcudan daha ucuz.. kredi kartı geçiyor. kuyumcu komisyon alıyor.
    Cevapla