Koronavirüsle boğuşan Çin, üretime yeniden başlayacak

Koronavirüsle başa çıkmaya çalışan Çin, ekonomik olarak da ciddi zararlar gördü. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, şirketlerin mümkün olan en kısa zamanda üretime yeniden başlamaları için yardım edeceklerini söyledi.

Koronavirüsle boğuşan Çin, üretime yeniden başlayacak
Koronavirüsle boğuşan Çin, üretime yeniden başlayacak
GİRİŞ 17.02.2020 20:21 GÜNCELLEME 17.02.2020 20:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, şirketlerin mümkün olan en kısa zamanda üretime yeniden başlamalarına yardım edeceklerini söyledi.

Koronavirüs salgınının vurduğu şirketlerin desteklenmesi açısında Ülke'deki bankaların daha yüksek bir seviyede sorunlu kredilere karşı toleransı olacaklarını ifade eden Fan Yifei, "Nitelikli şirketleri, mümkün olan en kısa zamanda yeniden çalışmaya ve üretmeye başlayabilmeleri için destekleyeceğiz" diye konuştu.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Liang Tao da Pekin'de düzenlediği basın toplantısında Çin'in önemli yatırım projeleri için kredileri hızlandırıcağını, virüsün salgınının etkilediği küçük özel sektör şirketlerini destekleyeceğini vurguladı.

Çin Devlet Döviz İdaresi Başkan Yardımcısı Xuahn Changneng de, Çin'in küçük bir cari işlemler fazlasını devam ettirmesini ve uluslararası ödemelerde temel dengeyi korumasını beklediklerini belirtti.

KAYNAK: FİNANSGÜNDEM
YORUMLAR 2
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan, keşmir ve arakan zulümlerden kurtulmadan Çine asla aman vermesin rabbim. Binlerce amin.
    Cevapla
  • sait dbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    insallah allaha kurban olayim o isini daha iyi bilir allah zalimin belasini versin kahr etsin
    Cevapla