Fas'tan BİM'e mağaza kapatma tehdidi!

Fas, BİM'i yerel ürünlere yer vermesi için uyardı, mağazalarını kapatma tehdidinde bulundu. BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu mağazaların kapatılabileceği açıklamasının operasyonlarını etkilemeyeceğini; çünkü ürünlerin yüzde 85’ini halihazırda Fas’taki yerel üreticilerden tedarik ettiklerini söyledi.

Fas'tan BİM'e mağaza kapatma tehdidi!
Fas'tan BİM'e mağaza kapatma tehdidi!
GİRİŞ 12.02.2020 08:57 GÜNCELLEME 12.02.2020 14:51
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Fas Ticaret Bakanlığı, Türk perakende zinciri BİM'i Ülke'deki mağazalarında sattığı ürünlerin en azından yarısının Fas'ta üretilen ürünler olması yönünde uyardı. Bakanlık, bunun yerine getirilmemesi halinde BİM mağazalarının kapatılabileceğini ifade etti.

 

Reuters'in internet sitesinde yer alan haberine göre, Fas Ticaret Bakanı Moulay Hafif Elalamy parlamenterlere yaptığı açıklamada, "Türk perakende zincirinin Fas'taki yatırımları Türkiye'nin desteği ile oldu ve bu mağazalar açıldığından bu yana Faslılara ait 60 mağaza kapandı" diye konuştu.

Türkiye ile Fas arasında serbest ticaret anlaşması 2004 yılında imzalandı ve Fas, Türkiye ile ticaretinde oluşan 2 milyar dolarlık açığın bir kısmından bu anlaşmanın sorumlu olduğunu düşünüyor.

BİM'den 'Fas' açıklaması: Bize yansıyan bir talep yok

 

Konuyla ilgili, BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu açıklamalarda bulundu! Fas Ticaret Bakanı’nın BİM’in bu ülkedeki mağazalarında sattığı malların en az yarısını ülke içinden tedarik etmemesi halinde mağazaların kapatılabileceği açıklamasının operasyonlarını etkilemeyeceğini; çünkü ürünlerin yüzde 85’ini halihazırda Fas’taki yerel üreticilerden tedarik ettiklerini söyledi.

Dortluoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, BİM’in Fas’ta 500’e yakın mağazası ve 3000’e yakın çalışanı bulunurken; Fas operasyonu BİM’in toplam cirosu içinde yüzde 5 pay sahibi.

Dortluoğlu, “Zannediyorum Meclis’te Türkiye-Fas ilişkileri ile ilgili görüşme varken yapılan bir açıklama. O nedenle iç politikaya dönük mesaj gibi. Bize yansıyan bir talep yok” diye konuştu.

YORUMLAR 43
  • serap 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de daha büyük Hipermarketler de açılmalı. Büyük marketlerden hepimiz çok memnunuz, çünkü aradığımız birçok marka çeşitlerini tek bir mağaza da fazla dolaşmadan bulabiliyoruz. Eskiden oraya buraya fellik fellik dolanıyorduk. Küçük esnaflarda ortak olup büyük market açabilirler.
    Cevapla
  • BiR G@RiP 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ya hep metro carrefour mediamark v.s yabancı markalar duyuyuorduk ilk DEFA BİR TÜRK MAZASİNİN YURT DİSİNDA 500 şubesi oldunu duydum GURU DUYDUM helal olsun size inşallah TÜM DUNYAYA YAYİLİRSİNİZ darısı diğer Markaların başına ( oyun sektöründe GİRMEMİZ GEREK hertaraf çin malı doku almayayım diyon başka alternatif yokmalesef)
    Cevapla
  • Villa 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde sahiplerine bak kardes
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bir Avrupa marketler zinciri BİM'in Fas'taki mağazalarını ucuza kapatmak istiyor. Fas hükumetinden bazı bürokratları yemleyip BİM'i zor duruma düşürmek istiyor olabilirler. Avrupalılar bunu hep yapar.
    Cevapla
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışına da satsın helal olsun Türk ürünlerini ihraç ediyorlar. Fas'a bak adamlar nasıl milletcilik yapıyor Fransa yıllarca sömürdü hiç sesleri çıkmadı
    Cevapla
  • Düzce'den 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne milliyetçiliği, fransız Carfour rahatsız olmuş olabilir ve diğerleri de... Bim'den
    Cevapla
  • Yağız gökay 4 yıl önce Şikayet Et
    fas ta 500 mağaza vay bee...helal olsun BİM e
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle