Çin'den flaş yardım talebi! Türkiye'nin kapısını çalmak zorunda kaldılar

Çin'in koronavirüsle mücadelede Türkiye'den yardım talebinde bulunduğu öğrenildi. Türkiye daha önce Çin'den herhangi bir talep gelmemesine rağmen, Türk vatandaşlarını ülkeye geri getirmek için giden Koca Yusuf askeri kargo uçağı ile, Pekin yönetimine tıbbi malzeme yardımında bulunmuştu. Ankara'nın karşılıksız yardımından sonra Çin tarafından teşekkür açıklamaları gelmişti.

Çin'den flaş yardım talebi! Türkiye'nin kapısını çalmak zorunda kaldılar
Çin'den flaş yardım talebi! Türkiye'nin kapısını çalmak zorunda kaldılar
GİRİŞ 07.02.2020 15:53 GÜNCELLEME 08.02.2020 10:12
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Ülkenin Guangdong eyaletinden Türk makamlara gelen notaya göre Türkiye’deki koruyucu maske, ameliyat maskesi ve koruyucu gözlük üreticilerine ulaşılmak isteniyor. Bu çağrıyla birlikte bölgeye yoğun miktarda Türk maskesinin gitmesi bekleniyor. Türkiye’ye gönderilen yazıda talep edilen ürünlere yönelik standart ve irtibat bilgileri de yer aldı. Ürünler teknik olarak ‘EN 14126-2003’, ‘BS EN 13795-1: 2019’, ‘ASTM Fİ670’, ‘NIOSH 42 CFR84 ANSI / AAMI PB70’, ‘BS EN 166: 2002’ standartlarına uygun olacak.

 

Öte yandan Alibaba, Çin’de koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için her büyüklükteki medikal ürün tedarikçisi ile Çin’deki sağlık personelini buluşturmak amacıyla "Küresel Doğrudan Tedarik Platformu" kurdu. Alibaba, hastanelerden ve yerel yönetimlerden toplanan bilgiye dayanarak, ihtiyaç duyulan koruyucu maskeler, tıbbi koruyucu elbiseler, tıbbi koruyucu gözlükler, tıbbi eldivenler ve diğer tıbbi koruyucu ürünler gibi medikal ürünlerin özelliklerini, modelini ve miktarını bu platformda yayınlayacak.

Çin'den Türkiye özel koronavirüs teşekkürü

 

Türkiye daha önce Çin'den herhangi bir talep gelmemesine rağmen, Türk vatandaşlarını ülkeye geri getirmek için giden Koca Yusuf askeri kargo uçağı ile, Pekin yönetimine tıbbi malzeme yardımında bulunmuştu. Ankara'nın karşılıksız yardımından sonra Çin tarafından teşekkür açıklamaları gelmişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 85
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    ebola bulaştıran maske yollayın çinin kökünü kurutun.Fırsat bu fırsat.benim ırkıma zulm edene bende zulm ederim kısasa kısas var sonuçta. 5 milyon suriyeli alıyosunuzda 5 milyon uygur türkünü alın güneydoğuya yerleştirin.Ekonomi güçlensin oralarda..Bizim ülkede türk adı altında yaşayan çok fazla rum ermeni yahudi var zaten. Ben türkoğlu türküm ben çine yardım etmem.
    Cevapla
  • İdris h 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim dinim ve örfüm düşene vurma el uzat diyor şeytanın kalplere ördüğü duvarı yıkmasa bile nemlendirir küflendirir ve çürütür dolayısıyla babanın katili bile olsa düşene vurma el uzat o utanç ölümden beter
    Cevapla
  • hülya ş 4 yıl önce Şikayet Et
    ne düşünüyüm daha iyileşsinler diye maske yardımı yapacaklarmş
    Cevapla
  • cumali 4 yıl önce Şikayet Et
    iyileşsinler diye değil hasta olmasınlar diye maske nin iyileştirme gibi özelliği yok sen en iyisi beynini yoma böyle şeylerle
    Cevapla
  • Seda açar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem doğu turkistandaki soydaşlarımızı katledin hemde yardım dilenin allah daha beter etsin siz kafirleri allahın yardımı tüm müslümanların üzerine olsun
    Cevapla
  • Buğra 4 yıl önce Şikayet Et
    Belkide doğu Türkistan daki zülmün sona ermesinin Habercisi dir bu yüca Rabbim ne eylerse Güzel eyler. Koskoca Çin sen gel Türkiyeden yardım iste.
    Cevapla
  • Doğu 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu türkistanda müslümanları yok ediyor çin, ama bu çine tıbbi yardım yapılıyor, şaşkınız.
    Cevapla
  • alibaba 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş orda suçsuz günahsız çocuklar ve bebekler de bulunuyor.
    Cevapla
  • İZMİRLİ SEZEN 4 yıl önce Şikayet Et
    çin deki bu virüs belası insanlık adın bir fecia ALLAH C C yaratıgı muhlugata yardım ALLAH CC rızasın için yapacaksın zalim çin yöneticilerın belasın cazasın ALLAH CC bırakacaksın ALLAH CC adl dir kahhardır bir virüsle mikropile halak eder ALLAH EKBERRR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle