Bankada hesabı olanlar dikkat: Paralar devredilecek, bu adresten kontrol edin

2009 yılında beri hareket görmeyen zaman aşımına uğramış hesaplara ilişkin uyarı geldi. Haziran ayının 15'ine kadar sahipleri tarafından işlem yapılmayan hesaplardaki paralar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek.

Bankada hesabı olanlar dikkat: Paralar devredilecek, bu adresten kontrol edin
Bankada hesabı olanlar dikkat: Paralar devredilecek, bu adresten kontrol edin
GİRİŞ 06.02.2020 15:53 GÜNCELLEME 06.02.2020 15:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TMSF'den yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu belirtildi.

 

 

Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8'inci maddesi uyarınca zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesinin şubat ayı başından itibaren bankaların, TMSF, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği internet sitelerinde mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

10 yıldır işlem görmeyen hesapların Haziran ayının 15'ine kadar işlem yapmaları gerekiyor

"Bu kapsamda, 2009 yılından itibaren hareket görmeyen zaman aşımına uğramış olan hesaplara ilişkin olarak yayınlanan listelerde ismi bulunan hesap/hak sahiplerinin, haziran ayının 15'ine kadar işlem yapmaları gerekiyor. Vatandaşların banka şubeleri veya genel müdürlüklerine başvurmamaları durumunda yasa gereği zaman aşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları TMSF'ye devredilecektir. Hesap sahipleri, zaman aşımını sorgulamak için e-devlet veya TMSF'nin web sitesinden veya https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ linkinden sorgulama yapabilir."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • 46lı 4 yıl önce Şikayet Et
    On yıl hesapta işlem yapmayan müşterinin borcu varsa oda TMSF tarafından ödenip kapatılsın.
    Cevapla
  • Pacman 4 yıl önce Şikayet Et
    Amanin benim 1 trilyonum vardi hemen gidip alayim bari
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hesabımdaki Para benim param , 10-20 yıl dursa bile Bir kişi Ölmeyene kadar , Kimsenin parasına el konulmaz ... İnsaf yahuu ...
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl ödeme digimiz kiredilerde silinecekmiiiiiİi????
    Cevapla
  • maşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    babamın arazisinden otoban geçiyor babam ölüyor tapu elimizde ölmüş babanız adına para yatmış 10 yıl geçmiş hazineye sözde devredilmiş arsa yok para yok tapu var
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl boyunca bu para nerde diye sorgulamayan insanlar, para hazineye geçince paranın varlığı akıllarına geliyor. çok tuhaf.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle