Avrasya Tüneli'ne zam darbesi!

Avrasya Tüneli'ne yapılan yüzde 56'lık büyük zam tartışılmaya devam ediyor. Yüksek zammın ardından İstanbullular köprülere yönelmeye başladı. İstanbul'un trafik yükünü çeken köprülerde sabah saatlerinde ve akşam iş çıkış saatlerinde ciddi yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Avrasya Tüneli'ne zam darbesi!
Avrasya Tüneli'ne zam darbesi!
GİRİŞ 04.02.2020 19:46 GÜNCELLEME 05.02.2020 19:05
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2020 saat 00:00 itibarıyla geçerli olmak üzere tünelin tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 olarak belirlenmişti.

İSTANBULLULAR ZAMDAN SONRA AVRASYA TÜNELİ'Nİ TERCİH ETMEDİ, KÖPRÜLERE YÖNELDİ



Yüzde 56'lık yüksek zammın ardından vatandaşlar, Avrasya Tüneli yerine köprülere yönelmeye başladı. Özellikle sabah saatlerinde ve iş çıkışı saatlerinde köprülerde aşırı trafik yoğunluğuna neden oldu.

Yüksek zammın ardından İstanbullular Avrasya Tüneli'nin tercih etmedi

FSM Köprüsü'nden Anadolu Yakaşı gidiş yönünde trafik durma noktasına geldi

VATANDAŞTAN 'ZAM İPTAL EDİLSİN' TALEBİ

Yüksek zamma vatandaşlardan da yoğun tepki geldi. Avrasya tünelini kullanan vatandaşlar fahiş zamma tepki gösterirken, bazı yazar ve siyasetçiler de fiyat artışlarının çok yüksek olduğunu belirterek, yetkililerden zammın iptal edilmesini talep etti.

İstanbul'da köprülerdeki ve Avrasya Tünelindeki trafik yoğunluğunu gösteren harita...

 

AHMET HAKAN FAHİŞ ZAMMI KÖŞESİNE TAŞIDI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun da, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 56 zam yapılmasını köşesinde eleştirdi.

Hakan yazısında, “İnsaf nedir bilir misiniz? Peki ya ölçüden haberiniz var mı? Hiç mi ‘ya bu çok oldu’ demez içinizden biriniz? Enflasyon falan... Hiç mi hesaba katmazsınız? Hepsini geçtim “sürümden kazanmak” diye bir şey de mi bilmezsiniz?” ifadelerini kullandı.

YUSUF KAPLAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Avrasya Tüneli için yapılan yüzde 56’lık zamma ‘İnsaf yahu diyerek tepki gösterdi.

Yusuf Kaplan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Avrasya Tüneli'ne % 56 zam yapılmış! İnsaf yahu!  Bu tüneller, köprüler, yollar, raylar çok büyük hizmet oldu, kesinlikle. Allah razı olsun.  Ama bu hizmetler orantısız zamlarla hezimete dönüşebilir! Millet kullanamadıktan sonra ne anlamı var ki!”

BİR ELEŞTİRİ DE METİN KÜLÜNK'TEN

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrasya Tüneli’ne yapılan büyük zama tepki gösterdi.

AK Partili eski vekil Metin Külünk, yapılan zamma ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Külünk "Anlaşılan, Avrasya tünelinin yöneticileri ya gazete okumuyor ya da uzayda yaşıyor.  Yapılan zam ile enflasyon oranları ortada. Sayın Ulaştırma Bakanımız, tünel yöneticileri ile iletişim kurmalı ve de bu zamlara İstanbullular adına müdahale etmelidir" dedi.

BİR ELEŞTİRİ DE ŞAMİL TAYYAR'DAN

AK Partili eski milletvekili Şamil Tayyar, Avrasya Tüneli geçiş ücretine yapılan zammını eleştirdi. Kişisel Twitter hesabından tepkisini dile getiren Şamil Tayyar, yapılan zam için “hakkaniyetten uzak” yorumunda bulundu.

AVRASYA TÜNELİ ZAMMI

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş., 1 Şubat 2020 saat 00.00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli'nde geçişlere yeni zam yaptı. Tek yön geçiş ücretlerinin otomobiller için 36.40 TL, minibüsler için ise 54.70 olarak belirlendiği açıklandı.

Fiyatlar daha önce otomobiller için 23.30, minibüsler içinse 34.90 TL'ydi.

Yapılan son zamla birlikte, Avrasya Tüneli açıldığı günden bu yana ücretlere, toplamda yüzde 119 oranında zam gelmiş oldu.

YORUMLAR 73
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Köprü ücreti nekarsa tünel ücretide aynı olması gerekir bu ne saçma fiyat anlayışı
    Cevapla
  • zorbey 4 yıl önce Şikayet Et
    ne anladim ben tunelden o zaman trafigi rahatlatmayacaksa
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar hizmet yap 3 kurus fiyat ayarlamasinda hemen cehape zihniyeti gibi laflar et.Reis bizim ülkeye 10 beden büyük vesselam. Ayip be
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Şirket yolun bakım masrafı az olsun, sağlam teslim edeyim diye az zam yapmış. Bence 1000TL yapsın'da yol eskimesin!
    Cevapla
  • tın li 4 yıl önce Şikayet Et
    ibo kurtul şu tasmalarından da milletinin adamı ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle