Dolarda gözler Suriye'de

Dolar kuru, dün beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ve TL'deki reel getirinin negatife düşmesine rağmen anlamlı bir değişim yaşamadı. Kur 5.98 civarında dalgalanmayı sürdürürken gözler İdlib'de 5'i asker 3'ü sivil personeli şehit eden eden rejim saldırısının ardından başta Rusya ile ilişkiler olmak üzere bölgedeki jeopolitik risklerde.

Dolarda gözler Suriye'de
Dolarda gözler Suriye'de
GİRİŞ 04.02.2020 08:51 GÜNCELLEME 04.02.2020 08:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar kuru 5.98 etrafında dar banttaki hareketini sürdürürken piyasada gözler enflasyon verisi ve hazine ihalelerinin ardından Suriye kaynaklı jeopolitik risklere çevrildi.

Dün İdlib'de 8 Türk askerinin rejim saldırıları sonucu şehit düşmesi ve Türkiye'nin verdiği karşılık sonrası Rusya ile ilişkiler daha yakından takip edilmeye başlandı. Analistler endişelerin artmasına rağmen henüz bunun fiyatlamaya yansımadığını belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ukrayna ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Rus yetkili makamlarına muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın" mesajını ilettiklerini belirtti.

ABD tarafından da açıklama gelirken, yapılan açıklamada İdlib'de şehit olan Türk askerleri için taziyede bulunuldu ve ABD Türkiye'nin saldırılara verdiği meşru karşılığı desteklediğini açıkladı.

4 Şubat sabahı dolar kuru 5.9845 TL'den işlem görüyor. Spot altın koronavirüs endişelerinin hafiflemesiyle 1575 dolara gerilerken gram altın fiyatı 303 TL'de. Brent petrol ise 55 doları test ediyor.

YORUMLAR 3
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolara göre ne yapıp yapmayacağımıza karar vereceksek, kapatalım dükkanı gitsin.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    abd hem pkk ya tirlar dolusu silahi ilerde bize karşi askerimize karşi kullanmasi icin vereceksin..hemde şehit olan askerimize taziye mesaji ileteceksin..oyun içinde oyun oynuyorsun..
    Cevapla
  • Kanca 4 yıl önce Şikayet Et
    ÖSO yada Tirlar dolusu silah bizden artik , öderiz Parasini hepberaber insallah , Tekel ve Benzine yūzde 10 zam koysak yeter be yaa
    Cevapla