Akdeniz'e 5 tünel, 2 viyadük yapılacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üst yapı ihalesine çıkıldı. 4 Şubat itibarıyla tüm teklifler alınmış olacak. Bakanlık değerlendirmeyi yapacak. İnşallah şubat ayı sonuna doğru üst yapıda yapım çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Akdeniz'e 5 tünel, 2 viyadük yapılacak
Akdeniz'e 5 tünel, 2 viyadük yapılacak
GİRİŞ 02.02.2020 09:21 GÜNCELLEME 02.02.2020 15:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açmayı hedeflediklerini belirtti.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında kendi adını taşıyan Silifke ilçesindeki Öğretmenevi'nde sanayiciler ile sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin yöneticilerinin sorunlarını dinledi.

Taleplerin ardından konuşan Elvan, ulaşımla ilgili en önemli projelerden birinin Akdeniz Sahil Yolu olduğunu, projenin çok zorlu bir coğrafyada gerçekleştirildiğini vurguladı.

Yolda tünel çalışmalarının devam ettiğini belirten Elvan, "Şu anda 5 tünel ve 2 viyadükte çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılki hedefimiz bu 5 tünel ile 2 viyadüğün açılışını gerçekleştirmek." dedi.

Mersin'de ulaşım projelerine 2019 yılında 800 milyon liraya yakın bütçe kullanıldığını ifade eden Elvan, bunun büyük bir kısmının Akdeniz Sahil Yolu ile Mut-Silifke yoluna harcandığını aktardı.

Elvan, Mut-Silifke yolunun da önemli bir çalışma olduğuna dikkati çekerek, "Mut-Silifke yoluna başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oldu. Çok hızlı ilerliyoruz. Şu anda 2 tünelimiz bitti. Betonlama ve trafiğe bağlanma çalışmaları kaldı. Bir tünelde çalışma sürüyor. Buradaki 2 tünel ve Akdeniz Sahil Yolu'ndaki 5 tünelle inşallah 7 tüneli açmayı istiyoruz." ifadesini kullandı.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yanı sıra Mersin ile Antalya arasındaki ulaşımı rahatlatacak bir diğer çalışmanın da Çeşmeli-Taşucu Otoyolu olduğunu aktaran Elvan, ilk etapta Çeşmeli'den Kızkalesi çıkışına kadar olan kesimin ihalesine çıkılacağını söyledi.

"ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI'NDA ÜST YAPI İHALESİNE ÇIKILDI"

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda da çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üst yapı ihalesine çıkıldı. 4 Şubat itibarıyla tüm teklifler alınmış olacak. Bakanlık değerlendirmeyi yapacak. İnşallah şubat ayı sonuna doğru üst yapıda yapım çalışmalarına başlayacağız. Buradaki hedefimiz açıkçası bir yıl gibi bir sürede bu yatırımı tamamlamak. Sıkıntılar, aksaklıklar yaşadık ama inşallah sonuca ulaştıracağız. Zor olan alt yapı kısmı bitti. Biten pistimiz uçak inebilecek konumda."

Elvan daha sonra Mersin Valisi Ali İhsan Su ile AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz ile Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi'nde incelemelerde bulundu.

Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de ziyaret eden Elvan, buradaki tesiste sivil toplum kuruluşlarının ve üreticilerin sorunlarını dinledi

 

 

YORUMLAR 10
  • Yüksel BUDAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Cubuk beli tuneli Karadeniz'e olsaydı şimdi çoktan bitmişti.Tatile ANTALYA ya gelirler ama hizmete gelince tık yok.
    Cevapla
  • aşkın uygun 3 yıl önce Şikayet Et
    çubuk beli tuneli 2020 de açılacaktı şu an çalışma dahi yok 2 gün önce gördüğüm kadarıyla çalışma dahi yok göremedik bu tunel e önem verilmeli araç trafiğinin en yoğun olan bir yolumuz bir el atılsa biran evvel bite de rahatlasak devlet yetkililerimizden destek lütfen birran evvel bitmeli bu tunel inşatı.....
    Cevapla
  • aşkın uygun 3 yıl önce Şikayet Et
    Çubuk Beli tuneli biran evvel bitmeli oradaki trafik çok yoğun olmak da sözde 2020 yılı içerisinde açılacaktı 2 gün önce tatil için gidiş ve gelişini yaptığımız yol aynı malesef tunel inaştı çalışması dahi yok, hani 2020 yılı içinde açılacaktı, bu tuneller gidiş ve dönüş olmak üzere, biran evvel tunel inşaatı tamamlanıp hizmete açılmalı. Kaldıki bu yol güzergah: AFYON,BURDUR,ANTALYA güzergahı yolu en yoğun trafiği olan yol güzergahı...
    Cevapla
  • koc 4 yıl önce Şikayet Et
    Demirkapı tüneli bitmeyecek cünkü beysehirin iki tane teneke milletvekili meclisde sadece bos koltugu doldurmaktan baska hicbisey yapmiyorlar...
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, Antalya Konya arasındaki DEMİRKAPI tüneli ne zaman açılacak ?
    Cevapla
  • Habip 3 yıl önce Şikayet Et
    2016 bitecekti yıl 2020 hala bitmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle