Bakan Kurum duyurdu: Artık zorunlu olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Depremde Elazığ'daki yapıların yüzde 25-30'u etkilendi ve artık Kentsel Dönüşüm yapan firmalar tamamlama sigortası yapmak zorundalar" dedi.

GİRİŞ 01.02.2020 14:26 GÜNCELLEME 01.02.2020 16:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Maden’de bir yıkık, 17 ağır hasarlı, 18 orta hasarlı iki tane de acil yıkılacak yapı tespiti yaptık. Elazığ’da 2 bin 42 ağır hasarlı bina tespit ettik.

Görünen o ki bu deprem; Elazığ’ımızın yaklaşık yapı stoğunun yüzde 25-30’unu etkilemiş durumda. Acil yıkılacak 286 binamız var. Şehrin her yerinde tehlike arz eden yıkım sürecini başlattık. 54 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir, diğer binalara ilişkin yıkım süreci süratli biçimde yapılmaktadır.

Sayın Bakanımızla birlikte ona bir sürpriz de yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız Azize ile konuşmuşlardı.

Bütün buradaki arkadaşlarımız, AFAD Başkanımız hep birlikte gittik ve Azize hanımın evinde çayını içme fırsatı bulduk. Biz çok mutlu olduk. Bütün afetten etkilenen vatandaşlarımızı da kalıcı konutlarımıza yerleştireceğiz.

Biz bu süreçte daha önce biliyorsunuz bilhassa kentsel dönüşüm anlamında etkilenen vatandaşlarımızla ilgili müteahhitlerimizi sınırlandırdık.Kentsel Dönüşüm yapan firmalar tamamlama sigortası yapmak zorundalar. Kentsel dönüşüm sürecini hızla yöneteceğiz.

Yine Meclis'teki düzenlemede yüksek yapıları tamamen ortadan kaldıracak, mevcutta verilen alanlarda da önümüzdeki yılın Temmuz ayına kadar planların değiştirileceği ve yine parsel bazında yapılaşmanın tamamen önünü kesecek ada bazında proje yapılacak, yine imar barışından faydalanan ama binasının riskli olduğunu düşündüğümüz alanlarda güçlendirme yapabilmesinin önünü açan bir çok düzenleme var.

 

YORUMLAR 6
  • musyag 4 yıl önce Şikayet Et
    izmirde yuzlerce donum alan kentsel donusum alani ilan edildi 10 yildir. ne zaman başlayacak..planlamar ne zaman bitecek. binlerce kişi ölüncemi? izmirde bizi yerel yonetimlere mahkum eden hukumete hakkimizi helal etmiyoruz. tum Turkiye gelisti guzellesti. izmir hala köy hala köy
    Cevapla
  • Mustafa coban 4 yıl önce Şikayet Et
    Izmir koy olmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • musyag 4 yıl önce Şikayet Et
    afetle deprem ile mutahitten teminat almanin me alakasi var. son yapilan yasal duzenlemeler ile piyasada mutahit kalmadi. kim yapacak bu kadar binayi kentsel donusumu. batan buyuk firmalar maketten daure satan buyuk firmalar. fatura kucuk.mutahitlere kesiliyor. binlerce konutun kentsel donusumu kucuk.mutahitler olmadan olmasi mumkun degildir. gerekli düzenlemelerin yapilarak kucuk mutahitlerin desteklenmesi gerekmektedir
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 4 yıl önce Şikayet Et
    deprem sigortası da zorunlu olsun elektrik faturalarına veya su telefon herhangi bir fatura yansıtılıp zorla alınmalı deprem her gün olmuyor kırk yılda bir olur olduğunda da binalar sigortasız yakalanmamalı.
    Cevapla
  • deli esnaf 4 yıl önce Şikayet Et
    oldu mu? olacak mı? Cumhurbaşkanımız artık yapılmayacak demişti yüksek kat?
    Cevapla
  • Mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    japonyada 50 katlı var.Adamlarda beyin ve teknoloji var.iki katlı yapsan ne fayda.yıkılan yerler 3-4 katlı yerlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle