Sıraya girdiler! Kilosu bin lira

RİZE'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda sınırlı miktarda üretilen, dünyaca ünlü Anzer balının gelecek sezon ürününde sipariş için müdavimleri sıraya girdi. Kilosu bin TL’den satılan Anzer balının bu yılki üretiminin yüzde 80’i satılırken, gelecek sezon ürününün yüzde 20’sinde de ön sipariş alındı.

Sıraya girdiler! Kilosu bin lira
Sıraya girdiler! Kilosu bin lira
GİRİŞ 01.02.2020 13:10 GÜNCELLEME 01.02.2020 13:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İkizdere ilçesine bağlı Ballıköy'de deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Anzer Yaylası'nda, haziran ayında 200 üreticinin, 2 bin 500 kovanda üretime başladığı Anzer balının, ağustos ayı sonunda sağımı yapıldı. 1.5 ton rekolte elde edilen Anzer balı, eylül ayının sonlarına doğru da satışa sunuldu. Yüzde 80’i satılan Anzer balı için tüketiciler gelecek sezon balından da ön sipariş vermeye başladı.

Ülkeler sıraya girdi

'İmparator balı' olarak da bilinen Anzer balına, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan ve İsrail’den de sipariş geliyor. Türkiye'de en çok bal siparişi verenler arasında ünlü futbolcular da yer alırken, şu ana kadar yüzde 20'si ön siparişle satılan balın, sezon açılana kadar da yüzde 50'sine talep bekleniyor.

Elimizde az miktarda kaldı

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, ellerinde az miktarda bal kaldığını belirterek, 2019 yılının üreticiler açısından verimli bir yıl olduğunu belirtti. Civelek “Elimize 2 ton civarında bir bal gelmişti. Bu balları Hacettepe Üniversitesi‘ne tahlile gönderdik, 1,5 ton balımız onaylanarak bize geri geldi. Tahlilden onayı almayan ballarda üreticilerimize geri iade edildi. Elimizdeki 1,5 ton Anzer Balı’nın yaklaşık yüzde seksenini satmış bulunmaktayız” dedi.

"Yüzde 50'sini satmış oluruz"

Civelek, "2020 ürünü bal siparişlerini de şimdiden almaya başladık. Müşterilerimizin çoğunluğu da yeni çıkacak üründen istiyorlar. Bu yılki Anzer Balı kilogramı bin TL'den satışa sunuluyor. Gelecek sezon balın yüzde 20'sinide şu anda satmış bulunmaktayız. Sezon açılana kadar da yüzde 50'sini satmış oluruz” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    akseki veya anzer balı kilosu 1000 ve 1200 tl imiş. Sizde kar ertiginizi düşünüp sevinin. dolar olarak düşununce adamlara bedava geliyordur.
    Cevapla
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    tamamen fırsatçık başka bişey degil
    Cevapla
  • Dr.ayten yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Akseki balinin kilosu 1200 tl, Avrupa kraliyet ailelerine gönderiliyor, yerli halktan talep gelmesin diye kimse bilmez akseki balini, Özel bir baldir.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoolywood yildizlarinin birinci tercihidir Akseki Bali.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Akseki Bali gelecek 20 yilin satişi peşinen yapilmiştir. Kilosuna 5.bin verseler bile alamazlar yok çünki
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Akseki Balini osmanli padişahlari yerdi, Çok özel bir Baldir, Baldan anlamayanlarada Anzer bali verirler, Akseki balina talep olmasin diye
    Cevapla
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet Akseki pekmezide Dünyaca Meşhurdur.
    Cevapla
  • Hak sever 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzel balErzurum'un ispir ve pazaryolu nda. Kalkar dağlarının güney yamaçlarında. Rize tarafı kuzey arıcılık için çok uygun değil.yoksa bu kadar az olmazdı. Reklamı iyi yapıyorlar balı bizden alıyorlar. Güneşi bizim tarafta görüyorlar..
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana göre ,en güzeli, Kusura bakma bu bal işi sana göre bana göre demekle olmaz. Hem sen baldan ne anlarin.Teyze
    Cevapla
  • Adak 4 yıl önce Şikayet Et
    2ton gonderdin 1500 onay aldi geri 500 kilosu ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle