Apple'dan son dakika Çin kararı!

ABD'li teknoloji devi Apple, korona virüsü salgını nedeniyle, Çin'deki tüm mağazalarını son dakika kapatma kararı aldı. Mağazaların en az 9 Şubat'a kadar kapalı kalacağı belirtiliyor. Facebook, Microsoft ve Google da şirket çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi.

GİRİŞ 01.02.2020 12:04 GÜNCELLEME 01.02.2020 13:02
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını sonrası teknoloji devleri de radikal önlemler almaya başladı.

 

Vuhan şehri civarında bir çok tedarikçisi bulunan Apple önce tüm çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı getirdi ardından ülkedeki üç mağazasını kapattı. Tehdidin büyümesi üzerine Apple ülke çapındaki tüm mağazalarını kapattığını duyurdu. Apple'dan yapılan açıklamada "Tüm kalbimiz, koronavirüsten etkilenen ve bu salgını sonlandırmak için gece gündüz çalışan insanlarla birlikte... Salgına karşı tedbir almak ve sağlık uzmanlarının tavsiyelerine dayanarak, Çin'daki tüm kurumsal ofislerimizi, mağazalarımızı ve iletişim merkezlerimizi 9 Şubat'a kadar kapatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AMAZON, ÇİN'DEKİ ÇALIŞANLARIN ÜLKE DIŞINDA ÇIKMASINI DA YASAKLADI

 

Bir başka teknoloji devi Amazon ise tüm çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı koyarken, Çin'deki çalışanlarını da Çin'den ayrılmamaları gerektiği uyarısında bulundu. Amazon, Çin'deki çalışanlarına iki hafta süreyle evden çalışabileceklerini duyurdu.

FACEBOOK, MİCROSOFT VE GOOGLE ALARMDA

Facebook ve Microsoft da benzer şekilde çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı getirdi ve Çin'de görev yapan şirket çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi. Aynı tedbirleri alan Google, seyahat yasağı ve evden çalışma önlemlerinin dışında Çin'deki tüm ofislerini kapattığını duyurdu. 

Çin'de başlayan salgın nedeniyle dev şirketlerden IKEA ve McDonald's ülkedeki tüm şubelerini kapatmıştı. Kahve zinciri Starbucks da 2 binden fazla şubesini ikinci bir karara kadar kapalı tutma kararı almıştı.

YORUMLAR 33
  • Rtg 4 yıl önce Şikayet Et
    Myanmar özbakistan kardeşlerimizi katlettiler Allah size virüs verir beter olun
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Apple de hatta niye cin e yatirim yapiyom sat ürününü ama orada üretme senin gibi zengin bir kurum az var ne isin var cin de
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    fabrikalar ne olacak,oralarda virüs tehlikesi yokmu,üretilen ürünler dezenfekte edilebilirmi.
    Cevapla
  • habib akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    14 şubatta kapatında görelim.
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle