Demir'den CHP’nin Altay tankı iddiasına manidar cevap

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç'un Altay tankı projesinin iptaline yönelik yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

GİRİŞ 31.01.2020 14:43 GÜNCELLEME 31.01.2020 15:28
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SSB ile OSTİM arasında işbirliği protokolü imza töreninin ardından basın mensuplarının "CHP'nin tank palet fabrikası ihalesinin feshi ve kendisinin görevi kötüye kullandığına yönelik iddialarına ilişkin sorusunu cevapladı.

 

 

Söz konusu ihaleyi son derece şeffaf yaptıklarını dile getiren Demir, "Siyasi polemiğe girmek istemiyoruz. Savunma sanayisinde onlarca proje ve ihale yapılıyor bunların kendine göre şartları var. Altay tankı nedir, prototip nedir, derslerine çalışsınlar ondan sonra bizle muhatap olsunlar." ifadesini kullandı.

Demir, Altay tankının motoruna ilişkin siyasi arenadaki gelişmeleri de takip ettiklerini söyledi. Türkiye ile Almanya arasında yapılan görüşmelere işaret eden Demir, "(Almanya'dan tank motoru temini) Konu, siyasi zeminde gündeme getirildi. Bu konuyla ilgileneceklerini belirttiler. Gelişmeleri takip edeceğiz. Bu konuda negatif geri dönüş olmadı. Yapılan görüşmelerde mesaj alındı, üzerinde çalışacakları söylendi." dedi.

 

 

 

Altay tankının envantere giriş zamanına ilişkin soru üzerine Demir, "İhalede T0 başlangıç şartı vardır, verilen prototip içinde kullanılan komponentler vardır. Eğer bu komponentleri sağlayamıyorsanız projeye başlayamazsınız. T0 imzayla başlayacak ümidimiz vardı ama bu konuda spekülasyon yapanların önümüze çıkan dış engeller için hiçbir yorum yapmaması manidardır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 80
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    "it ürür kervan yürür" diyecem de; itlere hakaret olur.
    Cevapla
  • Yılmaz ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp Turkiye kalkınsın diye bi derdi yok heykel partis kendine hayri olmayanın başkasına olmaz. kudus icin samimi bi kelime söylesin duyayım
    Cevapla
  • Anadolu aslanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Altay tankı icin motor vermiyor. TÜRKİYE BMC VE TUMOSAN MITOR GELİŞTİRİYOR CHP nin alman masası olduğu bariz belli saklama geregibile duymuyor.
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet kendini anlatamiyor. Yalanlar ortalikta kaliyor ve gercekmis gibi üzerine daha fazla yalan dikilerek bir yalan kulesi olusuyor. Sebebi ise Devletin ve Hükümetin gereken aciklamalari dogru ve zamaninda yapamamasi.
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz peygamber ayı ikiye bölmüş ebu cehil yine inanmamış. M.ince beni kimse kaçırmadı dedi yine kaçırıldı dediler.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir defada bu ülkeyi sevin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle