İlave tediye nedir? Kimler tediye ödemesi alacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından ödemelerinin bugün başlayacağı açıklanan tediye ödemeleri nedir? Kimler ilave tediye ödemesi alacak? İşte merak edilenler...

İlave tediye nedir? Kimler tediye ödemesi alacak?
İlave tediye nedir? Kimler tediye ödemesi alacak?
GİRİŞ 31.01.2020 10:00 GÜNCELLEME 31.01.2020 10:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada," Birinci ilave tediyenin 13 günlük ilk taksiti, 31 Ocak 2020 tarihinde yani bugün ödenecek. İkinci taksit ise 22 Mayıs 2020 tarihinde hesaplara yatırılacak.” ifadelerini kullandı.

TEDİYE NEDİR? KİMLER İLAVE TEDİYE ALIR?

İlave tediye, işçilere belirli periyotlarla verilen ikramiyeyi tasvir etmektedir. Yılın belirli dönemlerinde işçilerin hesaplarına yatırılan tediye ödemeleri, ilave adı altında gerçekleştirilmektedir. Tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hesaplara tahsis edilmektedir. İşte, ilave tediye hakkında bilinmesi gerekenler

İlave tediye ödemeleri başladı mı?

Tediye, birçok çalışanın araştırdığı konular arasında yer alıyor. İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir.

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.

Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir.

Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir. Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit olunur.

TEDİYE KAÇ PARA

Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira alacak. 13 günlük tutarı yani 911,73 lirası bu ay yatırılacak. İkinci 26 günlük kısmın ödeme tarihlerinin ise ağustos ayında belli olması bekleniyor..

YORUMLAR 1
  • Zeynep 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardesim kadrolu zaten maas alıyor çalısan yine zengin para alıyor fakır fukarada aclıktan ölüyor devam edın
    Cevapla