ASKON: Bu tek taraflı bir dayatmadır

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte "Yüzyılın Planı" adını verdiği Ortadoğu 'barış planı’ na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ASKON: Bu tek taraflı bir dayatmadır
ASKON: Bu tek taraflı bir dayatmadır
GİRİŞ 29.01.2020 15:29 GÜNCELLEME 29.01.2020 15:29

Planın İsrail Başbakanı ile birlikte açıklanmasının bile ne derece yanlı ve tek taraflı bir plan olduğunu ortaya koyduğunu belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın,’ plan asla kabul edilemez bir plandır. Bu tek taraflı bir dayatmadır.’ değerlendirmesinde bulundu.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın bu konuda şunları söyledi;

 BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu'nun iki devletli çözüme ilişkin kararları ortada iken, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Bimyamin Netanyahu’yu da yanına alıp sözde Yüzyılın Planı’’ diye yapmış olduğu açıklama tüm dünyayı hiçe sayma anlamına gelir. Trump yaptım oldu mesajı ile Ortadoğu’ya barıştan ziyade kan ve gözyaşının artacağı bir plan açıklamıştır. Malumunuz Kudüs üç semavi dine göre kutsal bir mekandır. Bu kutsal beldeler ile ilgili bir sonuca varılmak isteniyorsa tarafların bir araya gelmesi ile alınacak ortak bir kararla sorunun çözüme kavuşturulması gerekir. Oysa ki, İsrail 1947’den bu yana işgalci politikalar yürütmüş, Filistinlileri tehcire zorlamış zorla bu beldeleri işgal etmiştir. Bu tarihi gerçeklik ortada dururken İslam Dünyasının kalbi sayılacak Kudüs’ün tamamı ile İsrail başkenti ilan edilmesi sonu gelmeyecek bir çözümsüzlüğe de yol açacaktır. Türkiye meseleye bakışını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bizler de iş dünyası olarak bu tavrın destekçisi ve takipçisi olacağız. Çözüme gidecek süreç Filistin’in devlet olarak tanınarak masaya oturması ve alınacak kararda imzasının bulunması ile çözüme kavuşabilecektir.