Üretimlerini durdurdular! Yeni kriz kapıda! Dünya devlerinden peş peşe kritik karar

Son dakika haberi... Korona virüsünün etkili olduğu şehirlerde üretim tesisleri de tedbir amaçlı geçici olarak kapatılıyor. Huawei, Xiaomi, Foxconn, Samsung ve Apple gibi devler geçici tedbirden olumsuz etkilenmeye başladı. Koronavirüs piyasaları ve petrol fiyatlarını da vurdu. Uzmanlar tedavinin bulunamaması ve virüsün yayılmasıyla, virüs krizinin ekonomik bir krize de dönüşebileceğini belirtiyor.

Üretimlerini durdurdular! Yeni kriz kapıda! Dünya devlerinden peş peşe kritik karar
Üretimlerini durdurdular! Yeni kriz kapıda! Dünya devlerinden peş peşe kritik karar
GİRİŞ 28.01.2020 17:30 GÜNCELLEME 29.01.2020 10:15
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı korkutan Çin'deki korona virüsü salgını teknoloji dünyasını da derinden etkileyecek gibi. Dünyanın üretim üssü olması Çin'i çok kritik bir noktaya taşımış durumda.

 

 

EKONOMİ DE ETKİLENDİ

Wuhan kentinde vahşi hayvan pazarlarında başladığı tahmin edilen corona virüsü salgını nedeniyle Hubey eyaletinde 40 milyondan fazla kişinin karantina altında olduğu bildiriliyor. Ölü sayısı 80 olurken vaka sayısı 3 bini geçmiş durumda. 

Çin'den gelen kargolardan koranavirüs bulaşır mı?

 

 

SAMSUNG DA ÜRETİMİ DURDURDU

Gelen bilgilere göre salgının yaşandığı kentlerdeki büyük üretim tesisleri tedbiren geçici olarak kapatılıyor. Tesislerin Foxconn, Samsung, FMCG, Johnson&Johnson gibi büyük isimlere ait olduğu ifade ediliyor.

Foxconn dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısı ve Çin'in en büyük ihracatçılarından biri


DİĞER KENTLERDEKİ TESİSLER DE KAPANABİLİR

Tedbirin 1-2 hafta sürmesi beklenirken elbette bu süre salgının şiddeti ile doğrudan alakalı. Eğer yetkililer salgına yeterli şekilde müdahale edemezse hem bu sürenin uzaması hem de diğer kentlerdeki tesislerin de kapatılması söz konusu.

Uzun süreli ve geniş çaplı üretimin durdurulmasının stoklara ve fiyatlara etki etmesi ise kaçınılmaz olacak.

Dünya coronavirüs salgın haritası oluşturuldu

İPHONE SE 2 VE İPHONE 11 KORONAVİRÜS TEHLİKESİNE GİRDİ

Apple, Çin’deki üretimlerinde sıkıntı yaşıyor. iPhone koronavirüs etkisi altına girdi ve beklenen model iPhone SE 2 üretimi için plan değişikliğine gidildi. Ayrıca Apple’ın son modeli iPhone 11 koronavirüs etkisine girmek üzere. Firma daha önce de virüs için çalışmalara başlamıştı.

APPLE KORONAVİRÜS TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Apple, üretiminin büyük kısmını Çin’de gerçekleştiriyor. Ancak son günlerde ülkede yayılan koronavirüs, Apple üretimini de sekteye uğrattı. Onlarca kişinin ölmesine ve yüzlerce kişinin hastanede tedavi altına alınmasına sebep olan virüs nedeniyle, iPhone SE 2 üretiminin ertelenmesi bekleniyor. Eğer virüs tehlikesi olmasaydı, iPhone SE 2’nin mart ayında kullanıcılarla buluşması planlanıyordu.

Raporlara göre Apple, 65 milyon adet iPhone 11 üretimi için sipariş vermişti. iPhone SE 2 için bu sayı 15 milyon civarındaydı. Ancak üretici firmalara göre koronavirüs tehlikesi nedeniyle üretimler belirlenen tarihte gerçekleşemeyecek.

XİAOMİ, ÇİN'DEKİ MAĞAZALARINI KAPATTI

Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden Xiaomi, hızla yayılan yeni tip corona virüsü nedeniyle ülkedeki fiziksel mağazalarını birkaç gün boyunca kapalı tutacağını duyurdu.

HUAWEİ KONFERANSI İPTAL ETTİ

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, merkezi Shenzhen'de gerçekleştirmeyi planladığı geliştirici konferansı HDC Cloud 2020'nin ertelendiğini duyurmuştu.

 

YORUMLAR 57
  • Meru 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin hükumeti kendi yapmış da olabilir. Çünkü her yerde hasta olanlar hep Çin uyruklu nedense. Cindeki büyük Avrupa ve ABD firmaların hisselerin fiyatını dusurup ele geçirmek icin. Neyse bir oyun da olabilir. Allahtan da. Herkes artık fikirler üretmeye başladı. Ruslari dinlesen onlar başka şey, Türkler başka. Allah sonunu hayır etsin. Ama ekonomiyi kötü yönden etkilicegi kesin.
    Cevapla
  • iskender1a* 4 yıl önce Şikayet Et
    Dabbe,bu bilinçli yapılıyor ! yecuc ve mecuc bu işin motoru ! sure 18/94-98 e bakın.
    Cevapla
  • Gerisi kalsın 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni savaşlar artık bomba felan değil bomba artık korkutmak için...⁷ Yeni silah virus hoşgeldin hollywood
    Cevapla
  • Gerisi kalsın 4 yıl önce Şikayet Et
    Filim de ki bilim kurgu gerçek oldu....film amerkan virus üretiyor başka bir ülkede yayıyor...ondan sonra yok efendim aşı biz üretimiz milyarlar kazanılıyor...bu kirli bir oyun .....ha trump yaptığına inanmıyorum ama cia belki....önün için türkiye acil ama acil uçak seferlerini en azından mikrop yok olana kadar sınırları da kapatacak ..n olmuş yani bir iki ay ekmek domates yesek ölürmüyüz....dikkat bu iş büyük bir epidemi ye dönebilir...alarm verilsin
    Cevapla
  • TOKATLI 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD le alakası yok bu çinliler elerine ne geçerse onu yiyorlar ondan sonra virüs bulaşıyor dünya alarma geçiyor kaşınıyor abi yemesinler herşeyi
    Cevapla
  • Şule 4 yıl önce Şikayet Et
    Virus ün bende bilinçli bir şekilde çıktiğnı düşünüyorum çünkü çin milleti bu böcekleri zaten yiyordu bu güne kadar hiç mi yılan ile yarasa yemedi herşeyin birileri farkında
    Cevapla
  • mhmt 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar 100 yıl oncede yıyordu aynı seyleri bir halt olmuyordu... bu kesinlikle abd nin cine vurdugu buyuk darbedir. trumpın isterseniz uzman gonderelim demesi bile dusundurucu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle