Kilosu 500 TL! Taneyle satılıyor

Yaz meyvesi olan ve kış aylarında genellikle hamile kadınlar için satılan alınan erik, tanesi 10, kilosu 500 liradan Eskişehir'deki tezgâhları süslüyor.

Kilosu 500 TL! Taneyle satılıyor
Kilosu 500 TL! Taneyle satılıyor
GİRİŞ 28.01.2020 11:10 GÜNCELLEME 28.01.2020 11:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ülke genelinde rağbet gören ve genellikle ilkbahar meyvelerinden erik, kış ortasında olunmasına rağmen bazı özel müşteriler için tezgâhları hala süslüyor. Bazı pazarcılar, ocak ayının sonlarında olunmasına rağmen Şili'den ithal olarak gelen eriği yüksek fiyatına ve az talebe rağmen ellerinde bulunduruyor. Eriğin tanesi 10 lira iken kilosu 500 liradan tezgâhtaki yerini korurken en büyük müşterilerinin aşeren kadınlar olduğu belirtiliyor.

Kilosu 500 TL Taneyle satılıyor

Kurtuluş Kapalı Pazarı’nda yer alan manav Emin Özkaya, eriğin Şili’den özel olarak getirtildiği için pahalı olduğunu belirtti. Manav Özkaya, “Eriklerimiz Şili’den İstanbul’a, oradan da manavlara dağıtılıyor. Bu yüzden de tanesini 10 liraya satıyoruz. Kilosu ise yaklaşık olarak 500 liraya denk geliyor. Erik bu dönemde, genellikle, ölümcül hastası olanlara, kanser hastalarına, hamilelik süresince canı erik çeken kadınlarımıza hitap eden bir meyve. Vatandaş talep ettiği zaman mağdur olmasın diye elimizde bulunduruyoruz.” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Haysiyetsizler! Kilosu 10 TL'ye düşecek ürünü, fırsatçılıkla 500 TL'den satmak hangi insanlığın tezahürüdür!
    Cevapla
  • Halil YÖRÜKOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 500 TL'den erik haaaa. Allah vicdanlarınıza merhamet ihsan etsin diyeceğim ama boştan yere yorulmayayım. Allah mutlaka vicdan vermiştir lakin kullanılmadıktan sonra nafile.....
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bildiği gibi yapsın sizi bu nasıl ihanettir bu nasıl bir aç gözlülüktür
    Cevapla