Deprem vergileriyle ne yapıldı? İşte yanıtı

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklündeki deprem sonrası, bazı kesimler 'deprem vergileri ne oldu?' tartışması çıkartarak algı operasyonu yapmaya çalıştı. İşte toplanan deprem vergileri ile yapılanlar...

Deprem vergileriyle ne yapıldı? İşte yanıtı
Deprem vergileriyle ne yapıldı? İşte yanıtı
GİRİŞ 25.01.2020 15:39 GÜNCELLEME 25.01.2020 19:37
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Elazığ'daki yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrası bazı kesimler 'Deprem paraları ne oldu?' tartışması başlatarak algı operasyonuna peşine düştü.

 

 

İşte deprem ile ilgili yapılan çalışmalardan bazıları....

-1999’dan bugüne riskli olan konutlarda oturan 22 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturması sağlandı.

 

 

-Kentsel dönüşüm kira yardımları kapsamında 11 milyar TL kira yardımı yapıldı

-Van’da 26 bin 500 konut ve 53 tane okul camiler, park ve bahçeler ile altyapı sistemleri yapıldı. Şehre içme suyu tesisatı yapıldı. 

-2012’den sonra 1 milyon 166 bin bağımsız birimin dönüşümü başlatıldı. Bununla beraber 730 bin bina denetlendi ve 330 bin binanın denetimi devam ediyor.

-Türkiye’nin kamu binalarında büyük bir revizyon yapıldı. 43 binden fazla konut, okul, sosyal donatı, hastane, eğitim alanı yapıldı.

TOKİ, konut yenileme ve sosyal konut projeleri kapsamında, depremde evi hasar gören vatandaşlar için 1  Mayıs 2003’teki Bingöl depremi sonrasında toplam tutarı 110 milyon TL’yi bulan 19 projeyi hayata geçirdi. 2 bin 857 konut, bir ilkokul ve bir lise, belediye için çok amaçlı bir salon, atık su arıtma tesisi, cami ve karakol inşaatı yapıldı.

-19 Mayıs 2011’de Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremden sonra  928 afet konutunu 6 ay sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca Simav'da 5 lise, 3 ilköğretim, 4 atölye, anaokulu, halk eğitim merkezi, hükümet konağı ve ticaret merkezini inşa edildi.

- AFAD Türkiye genelinde 49 bin konut yatırımı yaptı ve AFAD’ın kendi bünyesinde 25 tane bizim lojistik merkezi kurdu ayrıca AFAD’ın 53 tane cep deposu inşa edildi.

İŞTE GÜÇLENDİRİLEN VE YENİDEN YAPILAN KAMU BİNALARI




YORUMLAR 43
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Parasının hesabını Allah sorar sıkıntı yok... Ancak isteğim devletten:Mütaahhit başı boş bırakılmayıp,çürük ev yapmasına mani olmalı...Böylesi durumu siyasete alet edenleri Allah hakettiği şekilde cezalandırsın.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok kardeşim o paralarla eski binaların dönüşümü saglanmali eski binalar en kotusunden baslayarak yikilip yapilmali sirayla vatandaş bu vergileri birileri istediği gibi savursun diye vermiyor
    Cevapla
  • Yüzdeelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş şu sosyal medya provokatörlerini yakalayın! Depremden daha fazla zarar veriyorlar. Devlet artık bu hainleri bulup susturmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    1999 depreminde dışarıdan gelen yardım paraları maaşlara gitti. Oysa Ak Parti yönetimi Van'ı yeniden inşa etti. Şimdi bu yönetimi sorgulayanlar önce aynaya baksın.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüme acil hız verilmeli 4 katlı çürük binadansa 8 katlı sağlam bina olsun eski binalar yıkılıp yenilenmeli hem müthait hem ev sahibi kazanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle