MÜSİAD'dan ekonomik seferberlik çağrısı

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hasan Basri Acar, "Daha sağlıklı bir ekonomiye sahip olabilmek ve geleceğe daha umutlu bakabilmek adına ülkemizi yatırım ve istihdam seferberliğine çağırıyoruz" dedi.

MÜSİAD'dan ekonomik seferberlik çağrısı
MÜSİAD'dan ekonomik seferberlik çağrısı
GİRİŞ 23.01.2020 08:45 GÜNCELLEME 23.01.2020 09:49

Acar, 2019 yılında ekonomik ve sosyal değişimlerden en fazla etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirtti. Acar, "Dış dünyadan gelen olumsuz hava koşullarının arttığı bir dönemde ülkemizin 2019 yılını pozitif bir ekonomik büyümeyle bitirmiş olmasını iş dünyası olarak son derece olumlu karşılıyoruz. Ancak, büyümenin ekonominin genelindeki genişlemeden değil belli sektörlerdeki gösterilen performans artışlarıyla gerçekleşmesinin nedenlerinin de iyi analiz edilmesi gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştu.

 

 

İSTİHDAM İHTİYACA GÖRE ŞEKİLLENMELİ

Büyümenin sektörler ve çeyrek dönemler arasında dengeler kurularak gerçekleşmediğini, büyümenin yeni yatırımlardan değil kapasite boşluklarının doldurularak sağlandığını, işsizlik oranının yüzde 15’lere yaklaştığını, enflasyonun yüzde 11,84 oranıyla çift hanelerde kalması gibi yapısal bazı sorunların devam ettiğine dikkati çeken Acar şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin bu sorunlarını hafifletecek ekonomik adımların atılmaya devam etmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu da aşikârdır. Kamu ve özel iş birliğinin artmalı. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, iş dünyasının katma değeri yüksek alanlara yöneltilmesi ve iş gücünün niteliğinin artırılması gibi devletin temel hedeflerine dönük adımların kararlılıkla atılmasını bekliyoruz."