Yeni yıl ile beraber çalışanların en çok merak ettiği konu maaş zamları oluyor. Peki işverenler, çalışanlarına zam yapmak zorunda mı? İş kanununda maaş zam ile ilgili bir düzenleme var mı?

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Umut Çiray, çalışanların en çok merak ettiği soruyu Haber7 için cevapladı.

Çiray maaş zamlarıyla ilgili "4857 sayılı İş Kanununda ücret artışının nasıl yapılacağı ve ya hangi aralıklarla yapılacağına ilişkin herhangi bir düzenleme yok. İşverenin, çalışan maaşlarına ne kadar zam yapacağı veya hangi zaman aralığında zam yapacağı işçi ve işveren arasında bir iş sözleşmesi yoksa ve burada belirtilmemişse işverenin yönetim hakkı kapsamındadır. İlgili dönemde ücret artışı yapılmaması sebebiyle işçinin iş akdini haklı neden fesih  hakkı bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • zafer gülten 23.01.2020 00:29
    emekli olmadan bir müddet Yahudi bir işverenin yanında çalıştım,işçinin bütün haklarını veriyordu...İzmir de bir oto keçe fabrikasıydı....sonra bir Türk işverenin yanına girdim,oda oto yedek parça yapıyordu,ama Türk işveren Yahudi kadar hakımızı vermedi,sigortamızı eksik gösterdi,kriz zamanlarında krizi bahane gösterip maaşımızı geciktirdi,çalışırken güvenlik malzemesini kıskandı,yemeği en ucuz tabilottan yedirdi,buna benzer şeyler. çoğu Türk işveren böyledir,elin gavuru hakkını verir,onlar vermez.
  • Togg 23.01.2020 00:19
    Yazıklar olsun
  • Abou 22.01.2020 21:26
    Arkadaşlar kısaca açıklıyorum : "Özel sektörde işveren sizi dört ayak üstüne alıp sırtınızda taşıtabilir".Malesef devletimiz bunu söylüyor.Üreten adama az maaş az hak , devlette sıradan kağıt imzalayana çok maaş çok hak.Sosyal devlet ölmüş
  • Yorumcu98 22.01.2020 21:01
    Bizde maaşta indirime gittiler. Allah’a şükür yine iyi maaşım var. Allah asgari ücretlilere yardım etsin. Allah milletimizi birbirinin eline dahi düşürmesin. Özellikle bu iş mevzuunda iş verenler yani patron ve yöneticiler zalimleşebiliyorlar. Hangi dünya görüşünde olursa olsun ne yazık ki böyle.
  • bir garip yolcu 22.01.2020 20:06
    siz söyledinizya bizim patronda öyle diyordu
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek