EGM ilk Hava Polisi alımına başladı! Başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Hava Polisi birimi için ilk alımlar başladı.İşte başvuru şartları ve son başvuru tarihi...

EGM ilk Hava Polisi alımına başladı! Başvuru şartları neler?
EGM ilk Hava Polisi alımına başladı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 20.01.2020 10:30 GÜNCELLEME 20.01.2020 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hava polisi alımı başladı. Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile uçak kaçırmalarının önüne geçmek veya uçakta işlenen suçlara anında müdahale etmek için Emniyet Genel Müdürlüğü Hava Polisi adında yeni bir birim kurdu. 

 

 

Bu kapsamda EGM, uçaklarda görevlendirmek üzere yeni Hava Polisi alımlarına başladı. Başvuruda bulunmak isteyen adayların 23 Ocak 2020 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 

HAVA POLİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hava polisi başvuru şartları şu şekilde;

 

 

- İlgili birim için başvuru yapacak olan adayların Polis memuru ve daha üst rütbedeki - - Emniyet hizmetleri sınıfı personeli olmak,
- Emniyet teşkilatında fiilen 5 yıl çalışmış olmak,
- Kıdeme etkili ceza almamış olmak,
- En az önlisans mezunu olmak,
- İkinci bölge hizmetini bir kez tamamlamış olmak,
- Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
- Son üç performans atışında ayrı ayrı 90 puan ve üzeri puan almış olmak,
- Birimin en üst dereceli amiri tarafından muvafakat verilmiş olmak,
- Sağlık raporuna (Diğer havacılık personeli sağlık raporu) sahip olmak,
- Başvuru tarihi son günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak

EGM HAVA POLİSİ NASIL GÖREV YAPACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Hava Polisleri, belirlenen uçaklarda sivil olarak görev yapacak. Göreve çıkan polisin kimliği yolculardan gizli tutulacak. Sadece uçuş yapan mürettebat Hava Polisi'nin kimliğinden haberdar olacak.

Hava polisleri, kanunsuz şekilde, şiddet veya şiddete başvurma tehdidi ile uçaktaki bir veya birden fazla şahsın uçuş halindeki bir uçağın faaliyetini engellediği, uçağın kontrolünü ele geçirmeye teşebbüs ettiği veya kontrolü altına aldığı durumlarda uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla uçağın kontrolünü yetkili kaptan pilota geri vermek, ayrıca kokpit, mürettebat, yolcu can güvenliğini sağlamak ve yasa dışı müdahale eylemlerini önlemek için orantılı olarak uygun koruyucu güvenlik tedbirleri almakla sorumlu olacak.

Sivil kıyafetle görev yapacak hava polisleri, söz konusu tehditlere yönelik makul şüphe olması halinde kokpiti koruyacak. Kuralsız yolculara ve potansiyel tehlike arz eden yolculara görev tanımında belirtilen durumlar oluşmadığı sürece müdahale etmeyecek.

Hava polisleri uçuş sonunda göreviyle ilgili hususlar hakkında görev sonu dönüş raporu hazırlayacak. Hazırlanan raporlar ilgili birimlerdeki yetkili amire sunularak arşivlerde saklanacak.

YORUMLAR 1
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da bunlar haftada kaç kez uçacak nereye gidip gelecek host veya hostes mi bunlar arkadaş sürekli uçakla seyahat edip dursun
    Cevapla