Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi! Kişi başı 10 TL

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılı için kamu sosyal tesislerinden alınacak ücretleri belirledi. Yeni belirlenen ücretlere göre kurum personelleri tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 17,50-22 ya da 26,50 lira, konaklama bedeli olarak 7,50-9 ya da 10 lira ödeyecek

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi! Kişi başı 10 TL
Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi! Kişi başı 10 TL
GİRİŞ 18.01.2020 10:19 GÜNCELLEME 18.01.2020 10:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yıl ödeyeceği asgari ücretler belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankalarıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan sosyal tesislerde alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personeli, tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 17,50-22 ya da 26,50 lira, konaklama bedeli olarak 7,50-9 ya da 10 lira ödeyecek. 1 Temmuz ile 15 Ağustos döneminde konaklama ücretleri konutun türüne göre 12-13 lira olarak uygulanacak.

Konut veya bağımsız bölümünde buzdolabı bulunanlarda günlük en az 4,50 lira, televizyon bulunanlarda günlük en az 4,50 lira ve klima bulunanlarda günlük en az 6,50 lira konut başına ilave bedel alınacak.

ÇOCUK BAKIM ÜCRETİ

Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 13 lira tahsil edilecek. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli belirlenebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakım evlerine kabul edilecek devlet memurları ve diğer kamu personelinin her bir çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 240 lira olarak tespit edildi. Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakım evi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda kurum ve kuruluşlar, belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili olacak.

Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saat süreyle yararlanmanın bedeli olarak da kişi başına en az 16,50 lira ödenecek.

Tebliğ, 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

 

 

 
YORUMLAR 29
  • Aydın Acar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak kitapçı ile anlaş fotokopi ve kırtasiyeci ile ortak calış senede dört ay tatil yap ders anlatma elindeki cep telefonu ile ders zamanı forumlara yorum yaz bedava sosyal tesislerden yararlan, ne kadar güzel,oh be varmı böyle başka bir dünya...
    Cevapla
  • Tevfik Kitapcı 4 yıl önce Şikayet Et
    1 milyon öğretmen ailesi ile birlikte bedavadan yaşıyor, bu nedir arkadaş.
    Cevapla
  • Sis Dağı 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım hiç bir öğretmenevi 10 lira değil. Ayrıca öğretmenevini sen de kullanabilirsin. Aradaki fark 10 lira. Bir konuda yorum yaparken kırıcı olmayın.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurumlar hangisi yahu?Bir türlü bize rastlamıyor.Sorgulamak Müslüman ın hakkıdır.Eğer bir şeyde yanlış beyan varsa düzeltilmeli.Ama kırıcı ve hakaret olmadan.Ki burada bir yanlışlık var......
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamuya kriz vurmamış tok açın halinden anlamıyor. Onlar ülkemizin elit vatandaşları. Çekeceksek hep beraber çekelim. Hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden herkes memur olarak devlete kapak atmak istiyor belli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle