Dijital Ekonomi Forumu İstanbul'da gerçekleşti

Dijital Ekonomi Sosyal İş Ağı Forumu, Altın Cüzdan ev sahipliğinde, IC Bank, HR Bank UK, Ekose Holding, Piron Holding üst düzey yöneticilerinin, gazeteci/aktivist Abdurrahman Dilipak ve uluslararası iş insanlarının katılımı ile İstanbul’da gerçekleşti.

Dijital Ekonomi Forumu İstanbul'da gerçekleşti
Dijital Ekonomi Forumu İstanbul'da gerçekleşti
GİRİŞ 14.01.2020 12:19 GÜNCELLEME 14.01.2020 12:21

Dijital ekonomi sayesinde, 2025’li yıllarda ABD gibi merkezi üretim veya Çin gibi belli başlı üretim yerleri yerine, yerel üretimin %47’lere çıkması ve girişimcilik maliyetinin %90 azalmasının beklendiğini belirten, Altın Cüzdan ve Reno Finans Yönetim Kurulu Başkanı, Dijital Ekonomi Türkiye Dönem Başkanı Dr. Aziz Saka açılış konuşmasında; “Global ekonomi dijital bir dönüşüm yaşıyor ve son hızla gelerek bizim de kapımıza dayandı. Her şeyin dijitalleştirilmesi ile yeni akıllı dijital ağlar kuruluyor; dağıtım kanalları, fiyat stratejileri, ödeme biçimleri, hedef kitle ve pazarlama anlayış ve biçimi değişiyor. Bu kapsamda geliştirilen yeni model tüm dünyanın güvenle ve kolaylıkla kullanabileceği altın temelli bir elektronik cüzdan, harcama ve transfer sistemi ‘’Altın Cüzdan‘’. Dijitalleşen dünyada bir günde milyonlarca bağlantı kuruluyor. Bu bağlantılar insanlar, cihazlar, işler, veriler ve süreçler arasında kuruluyor. İlginç şeyler oluyor bu ilginçlikler nesneler arasında, insanlarla insanlar arasında, insanlarla nesneler arasında kuruluyor. Geleneksel bağlantıların yerini dijital ekonominin bel kemiği olan hiper bağlantılar alıyor.” dedi.

 

 

Dr. Aziz Saka, yeni dijital ekonomi modelini; devletlerin katkıları ile ürün ve hizmetler için gerekli olan kaynak, yeni iş ve pazar modelleri sağlayan küresel bir sanal platform olarak tanımlıyor.  Rusya bu projeye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Telekom ve Kitle İletişim Bakanlığı, Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Rusya Analitik Merkezi Hükümeti yanı sıra Rostec, Roscosmos gibi Rusya’nın dev şirketleri, önde gelen teknik üniversiteleri ve başlıca bilim merkezlerinin katkıları ve işbirlikleri ile geçiyor.  

Dijital Ekonomi Sosyal İş Ağı Forumu konuşmacılarından gazeteci/aktivist Abdurrahman Dilipak yaptığı konuşmada; “2025’de dünya “Dijital Devrim” ile tanışacak. Dijital devrim her şeyi radikal bir şekilde etkileyecek. Din algısı, devlet, demokrasi, ekonomi, beslenme alışkanlıkları, sağlık, eğitim, haberleşme, ulaşım, barınma, kent, siyaset, üretim-tüketim ilişkileri, her şey değişecek. Biz e-devlet, e-belediye derken e-demokrasi geliyor. Avatarlar, Humonoidler, insansız, robotik sistemler insanların yapacağı birçok şeyi insanların elinden alacaklar. Savaş teknolojisi insan hayatı için çok ciddi riskler oluşturduğu açık bir gerçek. Konvansiyonel savaş teknolojisinin yerini, nükleer silahlar, biyolojik silahlar, kimyasal silahları da gördük. Şimdi sıra siber silahlara, savaşlara insansız savaş araçlarına geldi. Uzaydaki yarış, aslında artık aynı zamanda bir güvenlik sorunu haline geldi. Uzay bütün dünyayı büyük gözaltına dönüştürdü.” diyerek, sosyal iş ağlarının dijital ekonomi üzerindeki etkilerini vurguladı.

 

 

IC Bank Kurucusu ve Dijital Ekonomi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mikhail Minchakov; “İnovasyon o kadar hızlı bir şekilde ilerliyor ki, birkaç yıl önce düşünülemez görünen iş çözümleri, ürünler ve hizmetler, şimdi hayatımızın tam ortasında. Bu inovasyon patlamasının ana faktörlerinden biri merkezi ekonomi yapısı olmamasıdır. Bu nedenle, IC Bank olarak, öncelik yatırımlarımızı; sosyal pazarlama ve küresel yatırım platformlarını oluşturarak, ortak lojistik ve bulut altyapı çözümleriyle entegre etmek suretiyle, perakendeden uluslararası çeşitli sektörlerde her ölçekte işletme tarafından kullanılabilir hale getirdik ve bu bağlamda entegrasyonumuzu ,borsalar, finansal kurumlar ve dijital koridorlar oluşturmak sureti ile tamamladık. Platformlarımızdaki para birimi istikrarı altınla desteklenmekte ve otomatik ödemeler Altın Cüzdan tarafından gerçekleşmektedir.” dedi.