Osman Okyay “GİV Girişimci Buluşmaları”nın bu ay ki konuğu olacak

Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları programı 2020 sezonunda da tüm hızıyla devam ediyor. Girişimci Buluşmaları programının bu ay ki konuğu Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY olacak.

Osman Okyay “GİV Girişimci Buluşmaları”nın bu ay ki konuğu olacak
Osman Okyay “GİV Girişimci Buluşmaları”nın bu ay ki konuğu olacak
GİRİŞ 13.01.2020 12:59 GÜNCELLEME 14.01.2020 05:32

Girişimci İş Adamları Vakfı’nın (GİV) 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği ve her programda önemli bir ismi ağırladığı “Girişimci Buluşmaları” kapsamında bu ay Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY “Girişimcilik” üzerine düşüncelerini katılımcılarla paylaşacak. OKYAY’ın program içinde yer alan konuşmasında ülkemizde girişimcilik konusundaki ilerlemeler, bu konuda yapılan faaliyet ve katkılara da değinmesi bekleniyor.

 

 

05 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak olan “GİV Girişimci Buluşmaları” Girişimci İş Adamları Vakfı’nın Eyüpsultan Bahariye Mevlevihane’sindeki vakıf merkezinde gerçekleşecek.

Osman OKYAY Kimdir?

 

 

1966 yılında İstanbul’da doğan Osman Okyay, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamış, daha sonra İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nin University of New Hampshire Üniversitesi’nden yine Makina Mühendisliği alanında Master derecesi bulunan Okyay, askerlik görevini müteakiben, 1990-1993 yılları arasında Digital Equipment Corporation şirketinin İstanbul ofisinde, önce teknik servis mühendisi, daha sonra ise teknik servis planlama yöneticisi olarak görev yapmıştır. Digital’de çalıştığı dönemde, bankalar arası Elektronik Fon Transferi (EFT) sisteminin donanım altyapısının kurulması ve bakımı görevlerini yürütmüştür.

1994 senesinde Kale Grubu’na katılmış olan Okyay, aynı sene Koç Üniversitesi’nde, Yöneticiler için açılan İşletme Master programından dersler almıştır.

1994 yılında Kalekalıp A.Ş. Genel Müdür yardımcılığı görevi ile Kale Grubu’nda çalışmaya başlayan Okyay, 1997 senesinde Kalekalıp A.Ş. Genel Müdürlügü’ne, 2000 yılında ise Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanlığına yükselmiştir. Halen Kale Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kale Grubu’na katılımından sonra, grubun yüksek teknoloji alanlarına yönelmesi için gayret göstermiş olan Okyay, Grubun Robotik ve Otomasyon, Endüstriyel Enerji Ekipmanları, yazılım ve simülasyon, yüksek teknoloji seramikleri, savunma ve havacılık sanayi gibi alanlarındaki yatırımlarını yönlendirmiş ve yönetmiştir.

Okyay, Kale Grubu’nun General Electric, Pratt & Whitney, gibi dünyanın dev şirketleri ile ortaklıklar yapmasını sağlamış yine savunma ve havacılık sanayiinde, Kale Grubu’nun, Lockheed Martin, Boeing, Airbus, Northrop Grumman, gibi sektörün lider şirketlerinin direk alt yapımcısı konumuna gelmesinde rol oynamıştır.

Yine 2017 yılı mayıs ayında, Kale Grubunun, Rolls Royce ile Türkiye'de uçak motorları geliştirme, üretim ve bakım konularında faaliyet göstermek üzere ortaklık kurmasına liderlik etmiştir.

Okyay, Kale Grubundaki görevlerinin yanısıra bazı diğer kuruluş ve STK’larda da aktif görevler icra etmektedir.

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde, Türkiye ile ABD’nin ekonomik alanda model ortaklık oluşturmasını desteklemek amacı ile kurulmuş olan Türk – ABD İş Konseyi’nin 2013-2015 yılları arası Türk Kanadı başkanlığına seçilmiş olan Okyay, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye İngiltere İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, YASED Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeligi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, OYAK Genel Kurul Üyeliği, Bogaziçi Üniversitesi Vakfı ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri de sürdürmektedir.

Okyay eşi Zeynep ve oğulları İbrahim ile birlikte İstanbul'da yaşamaktadır.