2020 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Yeni başvuru şartları neler?

2020 Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? sorusu 2019 yılında başvuruda bulunamamış veya bir önceki alımlar sırasında elenmiş adayların en çok merak ettiği konular arasında yerini alıyor. İşte başvuru şartları ve diğer tüm detaylar...

2020 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Yeni başvuru şartları neler?
2020 Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Yeni başvuru şartları neler?
GİRİŞ 15.01.2020 13:52 GÜNCELLEME 15.01.2020 13:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2020 Bekçi alımı için EGM tarafından açıklanacak duyuru merakla bekleniyor. 2019 yılında farklı dönemlerde yapılan sınav ve mülakatlar esas alınarak binlerle bekçi alımı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı 2020 yılında da devam edecek yapılan açıklamaya göre bu yıl yaklaşık 30 bin civarında bekçi alımının yapılması bekleniyor. Peki 2020 bekçi alımı ne zaman başlayacak? Bekçi alımı şartları neler? detayları ile haberimizde yer verdik.

 

2020 BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN? 

2020 Bekçi alımı için 2019 tarihinde başvuruda bulunamamış veya bir önceki bekçi alımı aşamalarında elenmiş adaylar EGM tarafından 2020 yılında yapılacak bekçi alımı başvuru tarihini merakla bekliyor. Bugün itibari ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ile ilgili Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama bulunmuyor.

BEKÇİLİK ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2020 Bekçi alımı başvuru şartları:

 

MADDE 1 – 2/3/2018 tarihli ve 30348 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“g) Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını,”
 
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 6 – (1) İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, şartları, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az on beş gün önce Resmî Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde ve Başkanlığın resmi internet sitesinde ilan edilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“Başvuruda istenen bilgi ve belgeler ile başvuruların alınması
 
MADDE 8 – (1) Adaylar;
 
a) T.C. kimlik numarasını,
 
b) Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığı bilgisini,
 
c) 5 inci maddede belirtilen nitelikleri taşıdığı beyanını,
 
ç) Mezuniyet bilgisini,
 
d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini,
 
e) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme bilgisini,
 
f) Emniyet teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlardan şehit ve vazife malulü bilgisini,
 
içeren ve biyometrik fotoğrafın yer aldığı yazılı veya Kurumca kabul edilen elektronik ortamda düzenlenen sınav başvuru formu ile başvuru yaparlar.
 
(2) Emniyet teşkilatı dışında şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar ise, ilgili kurum ya da valilik onaylı şehit veya malullük belgesini yazılı veya elektronik ortamda yaptığı başvurusuna ekler. Elektronik ortamda başvuru yapılmış ise bu adaylar müracaat kabul tarihleri içinde elden veya posta yoluyla Müracaat Kabul Komisyonuna belgenin aslını teslim eder. Adaylar tarafından verilen bilgilerin doğrulamasının yapılamaması veya ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibinden ayrıca belge talep edilebilir.
 
(3) Aranılan nitelikleri taşıyan adaylar Bakanlıkça belirlenen müracaat kabul komisyonlarına şahsen başvururlar.
 
(4) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.”
 
MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür. 

YORUMLAR 7
  • Dirilis 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu yaş sınırını 35 yapın allah aşkına yeter
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman alımlar olcak merakla bekliyoruz sayın bakan 3 dönem için yer vermişti ama daha açıklanmadı lütfen yapın vatanı kurtaralım ya
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için yaş sınırı 35 olsun bizde başvuru yapalım lütfen yaa
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite mezunları için yaş şartı 35 olsun
    Cevapla
  • Ahmet oğur 4 yıl önce Şikayet Et
    İlkögretim oluyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle