Altında rekor: Çeyrek 495 TL'yi aştı!

ABD ve İran arasında artan gerilim küresel piyasaları da derinden etkiliyor. İç piyasada gram altın bu sabah yeni haftaya 302 liranın üzerinde başlarken çeyrek ise 495 TL'yi aştı.

Altında rekor: Çeyrek 495 TL'yi aştı!
Altında rekor: Çeyrek 495 TL'yi aştı!
GİRİŞ 06.01.2020 10:37 GÜNCELLEME 06.01.2020 13:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin hava saldırısında öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasında karşılıklı dile getirilen tehditvari açıklamalar sonrası döviz ve petroldeki yukarı yönlü hareket altına da sıçradı. İç piyasada gram altın bu sabah yeni haftaya 302 liranın üzerinde başlarken çeyrek ise 495 TL'yi aştı.

 

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Iraklı üst düzey milis komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis Bağdat Havalimanı’na düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.

Saldırının ardından Japon yeni gibi güvenli liman para birimlerine talep artarken, altın fiyatlarında da artış gözlendi.

 

 

ALTINDA REKOR FİYATLAR

Ortadoğu'da artan endişeler sonrasında dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketi de etkisiyle birlikte yeni haftaya yükseliş trendiyle başlayan gram altın serbest piyasada 302,4 TL'ye yükselirken, çeyrek altın ise 496,0 TL'den işlem gördü.

Gram altın fiyatları geçtiğimiz haftayı 297 lira seviyesinde kapattı.

YORUMLAR 2
  • realist 4 yıl önce Şikayet Et
    millette altın borçu olanların durumu ne olacak.
    Cevapla
  • hmt 4 yıl önce Şikayet Et
    yapmasaydi
    Cevapla