08 Ocak altın fiyatlarında ani yükseliş! Gram altın ve çeyrek altın alış satış ne kadar?

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yine fırladı. ABD-İran ilişkilerinin gerilmesi ve Orta Doğu'da yaşanan olaylar nedeniyle güvenli liman olan altına talep artmıştı. Ons değeri 1.586,21 dolara kadar yükselen altını rekor üstüne rekor kırıyor. 08 Ocak çarşamba günü itibariyle gram altın 303,80 liradan çeyrek altın ise 496,71 liradan işlem görüyor. Peki altın ne kadar olacak? İşte canlı altın fiyatları...

GİRİŞ 08.01.2020 15:31 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. İran - ABD gerginliği altın fiyatlarını son günlerde bir hayli yükseltmiş ve yatırımcıların güvenli liman olarak belirlediği altın çıkışa geçmişti. İran'ın Irak'ta ABD askerlerinin olduğu üsse füzelerle saldırı gerçekleştirmesiyle birlikte Ons altın fiyatı 1.586,21 dolar seviyesine tekrar yükseldi. Kapalıçarşı altın fiyatlarına göre 08 Ocak çarşamba günü gram altın 303,80 liradan çeyrek altın ise 496,71 liradan işlem görüyor. Peki altın fiyatları inecek mi çıkacak mı? İşte, cumhuriyet altını, yarım altın, tam altın, 22 ayar bilezik olmak üzere diğer altın fiyatları...

 

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altının yukarı yönlü seyri devam ediyor. Özellikle ABD İran arasında yaşanan gerilim gram altın fiyatlarına yansıdı. Haftaya yükselişle başlayan gram altın 08 Ocak çarşamba günü itibariyle 303,80 lira seviyesinden serbest piyasada işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta boyunca yukarı yönlü hareket etti. Haftanın üçüncü günü itibariyle 496,71 lira seviyesinden işlem görüyor.

 

07 OCAK DİĞER ALTIN FİYATLARI

Yarım Altın fiyatı: 993,42 TL

Tam Altın fiyat: 1.980,77 TL

Cumhuriyet Altını fiyatı: 2.053,68 TL

Ons fiyatı: 1.583,71 TL

Ata Altın fiyatı: 2.053,68 TL

14 Ayar Bilezik fiyatı: 173,17 TL

18 Ayar Bilezik fiyatı: 221,77 TL

22 Ayar Bilezik fiyatı: 277,06 TL

İkibuçuk Altın fiyatı: 4.933,70 TL

Beşli Altın fiyatı: 9.873,47 TL

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Altın, İran Devrim Muhafızları´na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD tarafından öldürülmesinin ardından fırladı. Trump'ın Irak'ı tehdit eden açıklamaları ve Ortadoğu'da artan endişeler 'güvenli liman' olana altına talebi arttırdı.  

Ons altın fiyatlarında yaşanacak hareketliliğe göre gram altın fiyatı bir üst banda çıkarak 303 - 313 TL bölgesinde hareketini sürdürebilir. Ons altında 1.550 dolar seviyesi altına gelinmesi halinde ise gram altın fiyatı 293 TL seviyelerine gerileyebilir. Mevcut jeopolitik riskler ve ABD-İran gerilimi göz önünde bulundurulduğunda, gram altın fiyatı için 300 TL altının zor olduğu uzman altın yorumlarında belirtiliyor.

"GRAM ALTINDA 340 TL SÜRPRİZ OLMAZ"

Yatırımcılara bu dönemde kesinlikle piyasa oyuncusu olmamaları gerektiği uyarısında bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın’ın gram fiyatına bir bakıyorsunuz sabah saatlerinde güne 300 lira seviyesinden başlamış akşam kapanış fiyatına bakıyorsunuz 310 lira seviyesinde. Bir sonraki gün 310 lira seviyesinden açılış yapmış 300 lira seviyesinden kapanış yapmış. Arada 10 lira gibi bir makas aralığı var. Bu dalgalı seyir belirsizliğin tekrar sürdüğünü işaret ediyor. Peki bu dalgalı seyirde yatırımcısının ne yapması gerekiyor? Kesinlikle al sat yaparak bir kar elde etmek için piyasa oyuncusu olmamaları gerekiyor. Emeklerini heba etmemesi gerekiyor. Eğer öngörü ve tahminlerin geçerli olmağı ve jeopolitik risklerin arttığı savaş dönemlerine girdiğimiz dönemlerde düşecek kalkacak tahminlerinde bulunmaya devam ederseniz hazır emeğinize ziyan edersiniz. Burada bir tahmin uzun süre için söz konusu değil. Şimdi bir haftalık süreci artık yorumlamak o kadar zor hale geldi ki ABD ve İran tarafından nasıl bir risk olacak?, kim kimi vuracak? ne kadar ölüm gerçekleşecek? hangi ülkelerin askeri üstleri vurulacak? siviller boyutunda neler olacak? başka ülkelere sıçrayacak mı? soruları cevap bekliyor. Türkiye bu konunun neresinde olacak gibi çok belirsizlik var. Bu belirsizlik ortamında altın fiyatlarındaki düşüşler çok kalıcı olmayabilir. Destek seviyesi olarak biz yine 287 lira seviyesini yatırımcısına söylemeye devam ediyoruz. Ne zaman onu bilemiyoruz ama yıl içerisinde olabilir. Yılın son çeyreği, Eylül, Ekim, Kasım aylarında 287 olabilir. Ama bundan önce yatırımcısı altın almamışsa orada hata yaptı. Biz uyarılarımızı altının dip seviyelerde olduğunu söyleyerek yaptık. Alanlar 320 lira seviyesini mutlaka beklesin. Biraz daha riskler artmaya devam ederse, yıl içerisinde 340 lira seviyesi kimseye sürpriz olmasın”

YORUMLAR 11
  • Nejdet samur 4 yıl önce Şikayet Et
    önceden kim düğüne cagirsa gider çeyrek takardık şimdi nasıl alalım 500 tl oldu bu 'ne böyle
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Bn evlencem
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse altin almasin 1 hafta icinde düşer türk insani altina yoğunlaştikca fiyatlar tavan yapiyo herseyi kendimiz yapiyoruz
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırmadıkça, şehirden köye göç olmadıkça bu ülke düzelmez. Devlet köylerde kendi tarım veya hayvan çiftliklerini kurup, köyde ikamet edenleri maaşlı çalıştırmalıdır. Riskleri devlet almalıdır. Bak nasıl düzeliyor ekonomi, üretim artınca.
    Cevapla
  • yaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Altinsız kızmı verirler daha neler görez bu günleride arayacagız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle