İmzalar atıldı! Türk zırhlıları için dev modernizasyon operasyonu başlıyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki zırhlı muharebe araçları için dev bir modernizasyon operasyonu başlatılıyor.

İmzalar atıldı! Türk zırhlıları için dev modernizasyon operasyonu başlıyor
İmzalar atıldı! Türk zırhlıları için dev modernizasyon operasyonu başlıyor
GİRİŞ 02.01.2020 12:38 GÜNCELLEME 02.01.2020 14:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak üzere Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Modernizasyon Projesi'ne yönelik 900 milyon lira bedelli ana yüklenici sözleşmesi imzalandı.

 

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sözleşme kapsamında araçların atış gücü, durumsal farkındalığı, beka yeteneği, kullanım ömrü, harekat kabiliyeti artırılacak, kritik alt sistemleri yerlileştirilecek.

Yenileştirme ve iyileştirme işlemleri doğrultusunda ana yüklenici ASELSAN tarafından 25 milimetre silaha sahip Nefer insansız kule sistemi, lazer uyarı sistemi, yakın mesafe gözetleme sistemi, sürücü görüş sistemi, yön bulma ve seyrüsefer sistemi, komutan, nişancı, personel ve sürücü gösterge panelleri araçlara entegre edilecek.

 

 

Ayrıca alt yüklenici FNSS tarafından ZMA platformlarına iklimlendirme, ısıtma, yangın söndürme ve infilak bastırma sistemleri entegre edilecek. Araçların zırh ve mayın koruma seviyeleri yükseltilerek, bakım ve onarımları yapılacak.

 

Bu sayede, ZMA'lar modern silah sistemleri ve ASELSAN'ın yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatılacak. Böylece araçların muharebe sahasında beka kabiliyeti ile vuruş gücü etkinliği önemli ölçüde artırılmış olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Zirhlisindan tankina hurkusundan ucagin a iha Dan sihaya milgem den ucan balina tiha ya agziyla coguyla eksigi yle kusuruyla kalbimiz gonlu muz milli olan her yatirimda bize düsen destek olmak guven duymak gerekiyorsa bahis kampnyalariyla yeni olzsumlara zemin hazurlamak
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağ olsun milletimin sağ düşünen ve üretenleri.. Atatürk ün Ata' mızın libyada ne işimiz var diyerek kemiklerini sızlatan vatan hainleri, istemezük istemezük diyerek bu memlekete zarar verenler utansın.. gerçi utanmaya yüz yok ki... bu vatan bayrağı altında yaşayıp bu vatana ihanet edenleri Allah isla^^h etmiyorsa, kahretsin... bildiği gibi yapsın... Atam' ın ruhu şad olsun TÜRK ASKERİ LİBYA DA... Ayaklarına taş değmesin...Türk ün Şanı var olsun...düşmanlar kahr olsun...
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin borazan bor bombası var atom nedir dünya bor bombasını konuşuyor uyan da balığa gidelim...
    Cevapla
  • Akıncı Imam 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize uyan diyorsun da sen hangi rüya alemindesin merak ettim. Ne bor bombası?? :)))
    Cevapla
  • DOĞRU 4 yıl önce Şikayet Et
    Adem keşke bu devlet sırrını yazmasan iyiydi. Artık bütün dünya bizim bor bombasına sahip olduğumuzu biliyor. Hemde hisrojenik bor bombası. Kıskananlar çatlasın...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Salayın bakalım
    Cevapla
  • Hayırlı olsun 4 yıl önce Şikayet Et
    O paralarla ne güzel heykelcikler büstler yapılırdı hep ziyan ediyorsunuz paraları mahvolduk heykelsiz kaldık diyenler olacak tıpkı hastaneye ne gerek var ya hasta yoksa diyen zihniyet bunu da derse şaşırmayın
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle