Adalet Bakanlığı 15 stajyer kontrolör alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı devam ediyor. KPSSP9 ve KPSSP48 puan türünde 70 ve üstü puan almış adayları sözlü sınava davet edecek olan Adalet Bakanlığı, 6 Ocak 2020 tarihi itibari ile başvuruları almaya başlayacak. İşte 15 stajyer kontrolör alımı başvuru şartları ve gerekli belgeler....

Adalet Bakanlığı 15 stajyer kontrolör alımı yapacak: Başvuru şartları neler?
Adalet Bakanlığı 15 stajyer kontrolör alımı yapacak: Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 10.01.2020 16:29 GÜNCELLEME 10.01.2020 16:31

Adalet Bakanlığı 15 stajyer kontrolör alımı başvuruları resmen devam ediyor. Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri merkez teşkilatı bünyesinde görevlendirilecek olan alımda, Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 70 ve üzeri puan alma şartı aranıyor. Peki Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör alımı başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

 

ADALET BAKANLIĞI STAJYER KONTROLÖR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

2 - 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.)

 

 

3 - Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

4 - 2018 ve 2019 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak, (Bu iki puan türünden alınan en yüksek puan üzerinden sıralama yapılacaktır.)

5 - Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartları aranmaktadır.

ADALET BAKANLIĞI STAJYER KONTROLÖR ALIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Ek-1 Başvuru Formu,

2 - Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesi,

3 - Ek-2 Güvenlik Soruşturması Formu (EK-2 formun “UYARI” bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak doldurulması, 2 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, fotoğraf yapıştırılması, ilgili bölümün imzalanması ve EK-2 formu dışında başka formun kullanılmaması gerekmektedir.)

4 - Mezun olunan okul diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti, (Belgelerini şahsen teslim edeceklerin belge aslını ibraz etmeleri halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır. Belgelerini posta yolu ile teslim edeceklerin belge fotokopisi göndermeleri yeterli olup, sözlü sınava girmeye hak kazanmaları halinde sınav esnasında belge asılları ile karşılaştırma yapılacaktır.)

5 - Hukuk Fakültesi harici bölümlerden mezun olanlar için transkript belgesi,

6 - Her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olunduğuna ilişkin yazılı beyan 

7 - Fotoğraflı özgeçmiş (El yazısı ile hazırlanıp imzalanacaktır.)

8 - Askerlik durumunu gösterir belge.

Eksik belge ibraz edenler ile posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU TARİHİ

Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek stajyer kontrolör alımı içi başvuruda bulunacak adayların 6-20 Ocak 2020 tarihleri arasında  “Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA” adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar adreste olacak şekilde posta yolu ile başvuru belgeleri eksiksiz bir şekilde bildirmeleri gerekiyor.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI RESMİ İLAN METNİ: TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL