İsrail doğal gazı, Ürdün'e akmaya başladı

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin ilk defa enerji ihracatçısı konumuna geldiğini söyledi.

İsrail doğal gazı, Ürdün'e akmaya başladı
İsrail doğal gazı, Ürdün'e akmaya başladı
GİRİŞ 01.01.2020 15:12 GÜNCELLEME 01.01.2020 15:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Akdeniz’deki doğal gaz sahalarından Leviathan’dan Ürdün'e gaz akışının başladığını duyurdu.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan Steinitz, Leviathan sahasından Ürdün'e doğal gaz akışının başladığını ve ülkesinin ilk defa enerji ihracatçısı konumuna geldiğini belirtti.

Steinitz, Mısır'a da 1 hafta ila 10 günlük süre zarfında aynı sahadan doğal gaz aktarımının başlayacağını ifade etti.

Ürdün hükümeti, Eylül 2016'da 15 yıl süreyle İsrail'den 45 milyar metreküp doğal gaz alımını içeren bir anlaşma imzalamıştı.

Anlaşma, ülkede protestolara neden olurken, Ürdün yönetimi 2018'de boru hattı döşemeye başlamıştı.

İsrail’in Akdeniz’deki en büyük doğal gaz sahaları Leviathan ve Tamar’da, toplam yaklaşık 800 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR 13
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ürdünde Misirda petrol Gaz yokmu kosa kosa Azrailden Gaz alyorlar?, Ellerinden geleni yapan ve Israilin daha cok büyümesini destekleyen vahim kesim ARAB, Allah islah etsin,naletlik onlarada bulasmis,Vatansiz iblis kesimi
    Cevapla
  • Gelde yanma. 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizim Ülkemizde de Milli menfaatler olduğunda birlik olabilsek. İsrail'in CHP zihniyeti gibi bir dertleri yok. O halde birlikten güç doğar. Avuç içi kadar işgalci Siyonistler Doğalgaz da satar, Dünyaya da hükmeder. Gelde yanma.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH. Hayrını görmezsiniz....FİLİSTİNLİLERİN HAKKINI YİYİP SONRADA ZULÜM YAPIYORSUNUZ...ALLAH yerin dibine batırsın soyunuzu...
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    darısı başımıza...
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    insanin zoruna gidiyor.
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    gitmezmi bunu bunlar Osmanlinin dagilmasindan önce biliryordu,Ingiliz ve Fransiz,Osmanlinin dagilmasinin sebebi budur arti Arablarin sirtimizdan vurduklarinida unutmicaz,Umarin sonlari gelir yakinda insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle