Son dakika haberi: THY Boeing ile anlaştı! 120 milyon dolar...

Türk Hava Yolları 13 Mart'ta bu yana uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX uçakları için Boeing ile anlaştı. THY'nin zararlarının 120 Milyon Dolar'lık kısmını Boeing karşılayacak.

Son dakika haberi: THY Boeing ile anlaştı! 120 milyon dolar...
Son dakika haberi: THY Boeing ile anlaştı! 120 milyon dolar...
GİRİŞ 01.01.2020 09:12 GÜNCELLEME 01.01.2020 10:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

THY ile Boeing'in uzun süredir devam eden MAX zararının karşılanmasına ilişkin görüşmelerde anlaşma sağlandı. THY'nin 13 Mart'tan bu yana yerde olan 12 adet MAX uçağı bile birlikte teslim alması gereken 12 adet uçak için 150 Milyon Dolar tazminat talep ettiği ancak pazarlıklar sonunda rakamın 120 Milyon Dolar'a düşürüldüğü iddia edildi.

AirportHaber'un haberine göre; THY ile Boeing tazminat konusunda kesin anlaşma sağladı ve önümüzdeki günlerde bu kararın kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU

Boeing, geçen yıl "737 Max 8" tipi yolcu uçaklarının uçuş kontrol sistemindeki üretim hatasının yol açtığı uçak kazaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

 

 

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait bir Boeing 737 Max uçağı, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı da 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu kazaların ardından uçuşları durdurulan MAX uçaklarından filosunda 12 adet bulunduran THY, uçaklar park pozisyonuna çekmiş ve teslim alması gereken 12 adet MAX'i de teslim alamamıştı.

 

 

YORUMLAR 8
  • 2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Her işimiz yerli olmuşken inşallah zamanla bu yolcu uçakları da yerli olucak hemde pilotsuz yapılacak 2023
    Cevapla
  • EAGLEEYE 4 yıl önce Şikayet Et
    1 ucak parasi bile degil bu
    Cevapla
  • HACI BURHAN ÇITAK 4 yıl önce Şikayet Et
    o uçaklar yeni gelmişti henüz taksitleri ödenmemiştiI
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçakları geri verin gitsin. Amerikadan bu saatten sonra fayda gelmez
    Cevapla
  • Fatih Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 , patriot , hımars, tow , hassas güdüm kiti , sığınak delici bomba vs.vs saymakla bitmeyecek kadar ambargo yiyoruz. Boing abd nin bize uyguladığı ambargolardan nasibini almalı.
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçakları geri verin.
    Cevapla
  • Olmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ucak siparişi versen en erken 4 , 5 yılı bulur teslim alman. Bunlarin yazilımi 1 yılı bulmadan yenisi yapılir artı tazminat alıyorsun zararın yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle