Bakan Selçuk'tan son dakika asgari ücret açıklaması

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücretle ilgili son dakika açıklama yaptı ve gelecek yıl görüşmeleri ile ilgili önemli bir bilgi verdi. Bakan Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk'tan son dakika asgari ücret açıklaması
Bakan Selçuk'tan son dakika asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 28.12.2019 16:40 GÜNCELLEME 28.12.2019 17:40
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

7 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret geçtiğimiz günlerde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2.943 tl  Bürüt, 2.324 tl net olarak açıklanmıştı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 2020 yılının sonunda yapılacak asgari ücret görüşmelerine yönelik önemli bir konuya değindi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un açıklamaları;

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bir araya geldiklerini ve dört toplantı sonunda 2020 yılı için geçerli asgari ücretin brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 Kuruş olarak belirlendiğini hatırlatan Selçuk, "Böylece net asgari ücret, geçen yıla oranla beklenen enflasyonun, Merkez Bankasına göre 12, fakat biz daha da aşağıda olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiş oldu. Asgari ücretin çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız. Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi" dedi.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için yaptığı açıklamada, Asgari ücret konusunda göreve geldiğimiz ilk günden beri işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimizi söylemiştik. Açıklanan asgari ücretin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu ücret enflasyonun 3 puan üstünde olmuştur. böylelikle halkımıza verdiğimiz sözü tutmuş olduk.

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda asgari ücretin 2020 için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

2020 YILINDA İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından 2020 yılındaki işsizlik maaşı da belli oldu. Son dakika haberine göre brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşı 2020’de en düşük bin 177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak.

 

BEKAR ÇALIŞAN İÇİN AGİ NE KADAR OLDU?

Yeni yılda bekarlar için AGİ 220,68 TL olacak.

EŞİ ÇALIŞMAYANLAR İÇİN AGİ NE KADAR OLDU?

Evli ve eşi çalışmayan: 264, 82 

Evli ve eşi çalışmayan 1 çocuklu: 297, 92 

Evli ve eşi çalışmayan 2 çocuklu: 331, 03

Evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu: 375, 17 

EŞİ ÇALIŞANLAR İÇİN AGİ KAÇ TL OLDU?

Evli ve eşi çalışan: 220,68

Evli ve eşi çalışan 1 çocuklu: 253,79

Evli ve eşi çalışan 2 çocuklu: 286,89

Evli ve eşi çalışan 3 çocuklu: 331,26

Evli ve eşi çalışan 4 çocuklu: 353,09

Evli ve eşi çalışan 5 çocuklu: 375,17

YORUMLAR 49
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgarî ücrette taban belirlen mese patrolar .inanin 500 tl bile vermez .aslinda bunu açlık sinirinin üstündebir rakam belirlemek lazim yada en düşükmemur maaşına endexlemek lazim ve bir dahada pazarlık yapmaya gerek kalmaz
    Cevapla
  • Sefa 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kendisi askeri ücret ödemiyor. Bu yüzden askeri ücreti karışmamalı. Askeri ücret uygulaması ülkenin kalkınmasına engelliyor. Askeri ücret uygulamasından dolayı kırsala yatırım yapılamıyor. Yatırımlar şehir merkezlerine kayıyor. Askeri ücret bir kişinin geçimi içindir. 18 yaşında işe başlayan 23 yaşına gelinceye kadar işinde uzmanlaşmış olmalı ve ücretini arttırmış olması gerekir. Beş yıl üniversite okuyan bir kişi 23 yaşında öğretmen, mühendis, doktor oluyor.
    Cevapla
  • SİNAN 4 yıl önce Şikayet Et
    önce kelimeyi öğren askeri değil asgari olacak. İkincisi devlet karışmasın diyorsan o zaman devlet vergi de almamalı asgari ücretliden.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman evdekiçocuklari dami calistiracaz dengesiz 15 yil aynı iş yerinde calisiyorsun adam asgari ucretin ustunde 100 tl fark vererek çalıştiriyor istemesen kapıyı gosteriyor ..i
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    yazik ettiniz asgari ucretliye
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    seneye kim öle kim kala
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Brüt net farkı ortadan kalkmalı. Brüt maaş net maaş olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle