Tüm Türkiye'yi ilgilendiren karar! Kimse hazır değildi ertelendi

İş dünyasının, Veri Sorumluları Sicil bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt süresinin uzatılmasına ilişkin erteleme talepleri yankı buldu.

Tüm Türkiye'yi ilgilendiren karar! Kimse hazır değildi ertelendi
Tüm Türkiye'yi ilgilendiren karar! Kimse hazır değildi ertelendi
GİRİŞ 28.12.2019 15:42 GÜNCELLEME 28.12.2019 15:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), milyonları ilgilendiren VERBİS’e kayıt sürelerini,  başvuruların büyük bir kısmında tespit edilen hatalar ve mevzuata aykırı başvurular nedeniyle 6 ay uzattı.

 

 

Bu kapsamda yıllık çalışan sayısı 50’den fazla ya da yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik veri sorumluları için 31 Aralık 2019 olarak belirlenen son kayıt tarihi, 30 Haziran 2020’ye alındı.

Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları için 31 Mart 2020 olarak belirlenen son kayıt tarihi, 30 Eylül 2020 oldu. 

 

 

DPC Kişisel Veri Güvenliği Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Karcıoğlu, son süre uzatımına gidildiğini ve fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak yasal süresi içinde kayıt yaptırmayan veri sorumlularına 1 milyon 470 bin TL’ye kadar para cezası uygulanacağını söyledi.  Karcıoğlu, her bir veri türü bakımından tek tek incelemeksizin oluşturulan veri envanterinin hatalı ve eksik olmasını gerektiğine dikkati çekti. 

YORUMLAR 5
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir işide zamanında yapın be ille son güne bırakacaksınız.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Konut alımına ilişkin yeni vergi düzenlemesini de 1 sene sonrasına kadar erteleseniz.
    Cevapla
  • Sitem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi uygulamak için önce ülkenin altyapısı olmalı sen gidip sıradan Bi yola asfalt dökersen tutturabilirmisin yoksa altını kazıyıp güzelce yapılması gerekenleri yapıp asfaltı yaparsanmı tutturursun?? Devlet olarak işletmelere esnafa nakliyeci ye lojistiğe dersin ben 2023 ten sonra bunları uygulamaya koyacağım hazırla kendini dersin bizde bunun için kendimizi hazırlarız. Ortada hol yok yumurta yok kanunu hazırladım 4 gün sonra uyguluyorum nedir bu?? Takograf çıktı insanların elini kolunu bağladın devlet olarak senin görevin ne
    Cevapla
  • Sitem 4 yıl önce Şikayet Et
    Ali bey ben işverenim hepsinden haberdarım devlet sizce bunun altyapısını hazırladımı kimse e irsaliye diye bişey bilmiyordu yeni çıktı ortaya ben lojistik sektöründeyim takograf verileri diye saçma sapan bişey çıkardı ulaştırma bakanlığı Avrupa bile bukadar düzenli altyapısı varken uygulayamıyorsa devlet niye vatandaşı karşısına alma çabasında? Şuan nakliye ve taşıma sektörü burnundan soluyor kardeş niye insanlara çözüm değilde sorun çıkarıyor devlet
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yeni bir mevzu değil bir kaç senedir gündemde ve çalışılıyor, sizin yeni haberiniz olmuş
    Cevapla