Dünyanın bir numarasına Türkiye şoku: Cezayı hak etti

Rekabet Kurulu’nun Google’a rekabet ihlalleri nedeniyle büyük cezalar kesmesine yönelik bir araştırma yapan Areda Survey, ilginç sonuçlara ulaştı. Vatandaşların yüzde 42,5’i Google’ın cezayı hak ettiğini düşünüyor. Bin 64 kişiyle yapılan araştırmada, ‘Google’a ne derece güveniyorsunuz?’ sorusuna katılımcıların yüzde 45,3’ü ‘güvenmiyorum’ cevabı verdi.

Dünyanın bir numarasına Türkiye şoku: Cezayı hak etti
Dünyanın bir numarasına Türkiye şoku: Cezayı hak etti
GİRİŞ 28.12.2019 07:01 GÜNCELLEME 28.12.2019 11:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Araştırma şirketi Areda Survey, Rekabet Kurulu’nun Google’a rekabet ihlalleri nedeniyle büyük cezalar kesmesine yönelik bir araştırma yaptı. Areda Survey, Türkiye genelince bin 64 kişiye Rekabet Kurumu’nun ‘rekabet ihlalleri’ gerekçesiyle Google’a idari para cezası uygulamasını sordu.

 

CEZAYI HAK ETTİ

20-23 Aralık arasında yapılan araştırmada, "Türkiye’nin ‘rekabet ihlali’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Google’a idari para cezası uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 42,5’u "Cezayı hak etti" derken 18,9’luk kısım "Ceza verilmemeliydi" cevabı verd. Yüzde 38,5 ise fikri olmadığını belirtti.

 

YÜZDE 37,2 KARARSIZ

Araştırmada, katılımcılara "Genel olarak düşündüğünüzde Google’a ne derece güveniyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 45,3’ü "Güvenmiyorum" derken sadece yüzde 17,1’lik kesim "Güveniyorum" cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 37,2’si ise "Ne güveniyorum ne güvenmiyorum" diye görüş belirtti. Verilere göre, eğitim seviyesi arttıkça Google’a güvenin azaldığı gözlendi. Google’a en fazla güvenenler ise 18-24 yaş aralığındakiler oldu.

GOOGLE TEKELLEŞİYOR

"Google’ın tekelleşmeye çalıştığını düşünüyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 54,8’i ‘evet’, yüzde 16,5’i ‘hayır’, yüzde 28,6’sı ise ‘fikri yok’ cevabı verdi. Verilere göre, erkekler kadınlardan daha fazla Google’ın tekelleşmeye çalıştığını düşünüyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Google çıktığı ilk zamanlardan beri tekel. google'ın da eksikleri yok değil tabiki misal bir web siteniz 1.000 sayfa dan oluşuyor ama google bu sayfaların tamamını indexlemiyor. bu eksiği kapatabilecek arama motoru olursa rakip çıkar.
    Cevapla
  • ahmet dmr 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Cezayı sonuna kadar hak etti. paraya göre sizi ön plana çıkarıyor.
    Cevapla
  • lazogli616161 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan olan hiçbirşeye Allah şahidim olsun zerre güvenmiyorum.onları yönetiminden tutunda hayvanına kadar iki yüzlü.
    Cevapla
  • dddddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet mantık bu olmalı bravo. Ne güvenecem ben elin Amerikalısına. Bir de o kadar düşmanlık beslerken bize. Burada hata Türkiye'nin, şimdiye kadar çoktan arama motorunu yükseltip yerleştirmeliydi zihinlere. Yaani yi kastetmiyorum o yetersiz yerli
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar hak etti
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    elimden gldigince milli kullanmaya calisiyorum yaani aama motoru ve e-mail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle