Halkın yerli otomobilden beklentisi çok yüksek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın tanıtımını yapacağı yerli otomobilin adı, tasarımı ve teknik özellikleri kadar fiyatı da Türk halkının en çok merak ettiği konular arasında.

Halkın yerli otomobilden beklentisi çok yüksek
Halkın yerli otomobilden beklentisi çok yüksek
GİRİŞ 26.12.2019 14:13 GÜNCELLEME 26.12.2019 17:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) iş birliğiyle prototipi üretilen yerli otomobilin yarın gerçekleştirilecek tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılması heyecanla bekleniyor.

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul yaptığı açıklamada “2016 yılında 1 Milyon üyemizle yerli otomobile tam destek diyerek verdiğimiz sözümüzün arkasındayız fakat aradan geçen 3 yılda ülke ekonomisinin küresel boyuttaki ekonomik ve siyasi sorunlar nedeniyle yaşadığı zorlu sürecin ardından sıfır araç piyasası durma noktasına kadar geldi. Vatandaş elindeki parayla anca ikinci el araçlara yönelebiliyor. Gerek döviz kaynaklı otomobil piyasasındaki fiyat yükselişleri gerekse de MTV ve ÖTV yükü altında şişen sıfır araç fiyatları vatandaşımızı yerli otomobilin daha ucuz olması yönünde umutlandırıyor. Evet, insanlar araç alırken tasarımına, teknik özelliklerine, marka değerine vs. bakıyor ama en önemli kriterlerden biri de fiyatı. Yerli otomobil makul ve teşvik edici bir fiyatla Türk halkının ve Türkiye ekonomisinin ihtiyacına cevap vermeli.” dedi.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN VERGİ İNDİRİMİYLE DESTEKLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Özellikle Avrupa ülkelerinin tamamen elektrik araçlara geçiş için kesin tarih verdiği bir süreçte Türkiye olarak geç kalmadan hamle yapmasının çok önemli olduğuna değinen Tonbul “Yerli otomobilin tamamen elektrikli olarak üretilmesi toplumda şarj konusunda bir endişe yaratsa da şarj istasyonlarının sayısının artırılması ve yaygınlaştırılması özel sektör & devlet iş birliğiyle kısa sürede aşılabilecek bir konu. Ayrıca elektrik motorlu araçların fosil yakıtlı araçlardan tamamen farklı olarak çevre dostu oluşu tüm maliyetten daha önemli olan çevre kirliliğinin büyük oranda azalmasına katkı sağlayacak. Bu çerçevede devletin elektrikli araçlara yönelik yürüteceği vergi politikasının da yaygınlaşma bakımından teşvik edici olmasını ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

OTOMOTİVDE ARACI DEĞİL ASIL ÜRECİ KONUMUNA GEÇMELİYİZ

Her yıl yabacı markaların Türkiye’de kurduğu fabrikalarda Türk işçiler tarafından üretilen milyonlarca aracın Türkiye’den ihraç edildiğini söyleyen Tonbul “Burada çok büyük bir pasta var ve Türkiye olarak bundan payımızı aracı üretici olarak değil asıl üretici olarak almamız ülke ekonomisinin kalkınması ve cari dengenin sağlanması adına çok kıymetli. 2018 yılında toplam ihracatımızın 31 milyar dolarla %18’ini otomotiv sektörünün oluşturduğunu göz önünde bulundurursak otomotiv sektörüne ilk etapta yurtiçinde daha sonra ise yurtdışında büyük yatırımlar yapmamız gerektiğimizi herkes görecek ve hak verecektir.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 11
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Diline sağlık vatandaşın hisllerine tercüman olmuşsun...
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu Milli Otomobili alirim, hemide bir baska Ülkenin ürettigi Otomobillerle kiyaslamadan alirim... Yeterki Ülkem Kalkinsin.!
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın alım gücünü artırmak lazım
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle almayı düşünüyorum..güzel olacağına inanıyorum..en azından paramız memlekette kalır ..
    Cevapla
  • aziz yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    her Türk vatandaşına 8/10 yılda bir ötvsiz kdvsiz alım hakkı tanınsın..yada cüzi bir vergi ile sunulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle