Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak? Yerli otomobil fabrikası nereye kurulacak?

Yerli otomobilin tanıtımı için heyecanlı bekleyiş hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) tarafından yapılan duyuruya göre Türkiye'nin yerli otomobili 27 Aralık 2019 Cuma günü görücüye çıkacak. Bazı özellikleri şimdiden dilden dile konuşulan aracın, kesin detayları lansman ile birlikte tüm dünyanın beğenisine sunulacak. Peki merakla beklenen yerli otomobilin özellikleri nasıl olacak? Yerli otomobil fabrikası nerede kurulacak? İşte herkesin merak ettiği tüm detaylar...

GİRİŞ 26.12.2019 15:14 GÜNCELLEME 26.12.2019 15:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobil tanıtımı, Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) tarafından açıklanan bilgiye göre yarın yani 27 Aralık 2019 Cuma günü tanıtılacak. Prototip aşamasında olan aracın tasarımı ve özellikleri sır gibi saklanırken Sosyal medya üzerinden yerli arabaya ait olduğu belirtilen onlarca görsel paylaşılıyor. Fakat TOGG'un resmi Twitter hesabından yayınladığı görsel haricinde araca aracın detaylarına ait söylentiler haricinde kesin bir bilgi bulunmuyor.

 

YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK?

Oldukça titiz bir çalışmanın ürünü olarak herkesin beğenisine sunulacak olan yerli otomobilin üretileceği yer üzerinde de hummalı bir çalışma sergileniyor. Aracın üretileceği il hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat 27 Aralık 2019 yani yarın aracın tanıtımı ile birlikte gerçekleştirilecek toplantıda aracın yerli otomobil fabrikasının kurulacağı ilinde açıklanacağı belirtilen bilgiler arasında. 

 

Yapılan çalışmalar neticesinde arazi, elektrik, su, altyapı ve eğitimli personel desteği göz önünde bulundurularak yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yerin 26 il arasında seçilmesi bekleniyor. Fakat tüm bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda ve Türkiye'deki üretim yapan otomotiv devlerinin lokasyonları göz önünde bulundurulduğunda 26 il arasında 3 il ön plana çıkıyor.

Yerli otomobil fabrikasının kurulması planlanan 26 il:

Bursa, Kocaeli, İzmir, Konya, Eskişehir, Sivas, Elazığ, Erzurum, Denizli, Amasya, Manisa, Niğde, Kars, Kastamonu, Afyonkarahisar, Bilecik, Samsun, Karaman, Kütahya, Ankara, Malatya, Yalova, Balıkesir, Adana, Sakarya ve Diyarbakır.

Yerli otomobil fabrikası için ön plana çıkan 3 il:

- Kocaeli
- Sakarya
- Bursa 

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Yarın tanıtılması planlanan yerli otomobilin fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Henüz üretim aşamasında bulunmayan aracı satın almak veya ön sipariş vermek ne yazık ki mümkün olmayacak. Lakin ortaya atılan iddialar göre aracın 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulması beklentiler arasında yerini alıyor. 

YERLİ OTOMOBİLİN SUV OLMASI BEKLENİYOR!

27 Aralık 2019 Cuma günü tanıtımı gerçekleştirilecek yerli otomobilin, son yılların en çok rağbet gören araç tasarımı yani SUV olacağı belirtilen ilk bilgiler arasında yerini alıyor. Tamamen elektrikli motor ile meraklılarının karşısına çıkacak aracın, dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticileri ile rekabet edecek bir batarya kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor.

Bu özelliklerin beraberinde yeni nesil teknolojileri de beraberinde bünyesinde barındıracağı ifade edilen aracın ön konsolunda devasa bir ekran yer alacağı belirtiliyor. Ayrıca TOGG'un resmi Twitter hesabında yer alan görselden de tahmin edileceği üzere yanlarda yer alan dikiz aynalarının yerinde kamera teknolojisinin bulunduğu söylenen iddialar arasında yerini alıyor.

YERLİ OTOMOBİLİN İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜ

Yerli otomobilin içerisinden ilk fotoğraf görüldü. Oldukça şık bir iç mekan sahip araç tanıtım sonrası görenleri hayrete düşürecek gibi görünüyor.

İşte yerli otomobilin içinden paylaşılan o görsel:

YORUMLAR 2
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyata passat alırım ben
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sendeki bu kafayla sana daha çok passat satarlar!!
    Cevapla